Ten uyumu nedir? Nasıl anlaşılır? Ten uyumsuzluğu ilişkileri nasıl etkiliyor?

Bu yazımızda Ten Uyumu Nedir, Nasıl Anlaşılır?, Acaba aynı tenden miyaratıldık?, Ten Uyumu Nasıl Anlaşılır?, Her Şey Hormonlar Mı?, Ten Uyumu Yakalanamazsa Ne Olur?, Ten uyumsuzluğu nedir? Ten Uyumu Nasıl Anlaşılır?, Ten Uyumu Olmaması İlişkinin Sonu Mu? Vb… sorularını sorduran ya da her şey yolundayken bir şeylerin ters gittiği kanısınayol açan hisse ten uyumu diyoruz. Birbirleriyle iyi anlaşabilençiftlerin farkında olmadan dahi yakaladıkları ahenktir ten uyumu.

Bu yazımızda Ten Uyumu Nedir, Nasıl Anlaşılır?, Acaba aynı tenden miyaratıldık?, Ten Uyumu Nasıl Anlaşılır?, Her Şey Hormonlar Mı?, Ten Uyumu Yakalanamazsa Ne Olur?, Ten uyumsuzluğu nedir? Ten Uyumu Nasıl Anlaşılır?, Ten Uyumu Olmaması İlişkinin Sonu Mu? Vb… sorularını sorduran ya da her şey yolundayken bir şeylerin ters gittiği kanısınayol açan hisse ten uyumu diyoruz. Birbirleriyle iyi anlaşabilençiftlerin farkında olmadan dahi yakaladıkları ahenktir ten uyumu.

Ten Uyumu Nedir, Nasıl Anlaşılır?
Uzak kaldıklarında bir kere dokunmak bir kez sarılmak onlarınhayallerini süsler. Yan yana olduklarında da elleri birbirlerindenayrılmak istemez. Başkası mevzu bahis olduğunda rahatsızlıkduyulabilecek olan yakınlığın arzulanması ten uyumundankaynaklanmaktadır.
Ten uyumunu yakalayarak bir ilişkiye başlamış çiftler birçok sorunyaşasalar da birbirlerine dokunarak bu sorunların üstesinden gelmesinibilmektedir.
Ten Uyumu Nasıl Anlaşılır? Her Şey Hormonlar Mı? “Feromon” hormonlarımızdan biridir. Bu hormon ten uyumu ve cinsellikarasındaki ilişkiyi açıklarken referans edilmektedir. Feromonun aşkıkontrol ettiği, hava yolu ile beyne iletildiği söylenmektedir. Bununsonucu olarak da ten iletişimi gerçekleşir.Aşk kokusu da denilen feromon, kişilerin davranışlarını etkiler. Ancakbu hormonun herkeste aynı etkiyi gösterdiği söylenemez. İşte buaçıklanamayan bir gerçektir. Bir kadın ve erkekte bu hormonun normalşekilde olduğu düşünüldüğünde yine de ten uyumunun olmadığıgörülebilir.

Ten Uyumu Yakalanamazsa Ne Olur?
Ten uyumu olmaması durumunda çiftlerin uyumu bir dereceye kadarilerler ve orada kesilir, güdükleşir. Bir engel her zaman ilişkininilerlemesinin önünde duruyor gibidir. Aynı şeylerden zevk alan, aynıidealleri olan, aynı düşünce yapısına sahip eşler ten uyumunuyakalayamadığından birbirleriyle sevgili olamayabiliyorlar. Birarkadaş gibi yaşamaya alışıp gidiyor, birbirlerine tutkulu bir aşklabağlanma duygusu ile tanışamıyorlar.Ten uyumsuzluğu nedir? Ten Uyumu Nasıl Anlaşılır? Ten uyumunu anlamak o kadar da zor değildir. Tabi bunu anlayabilmekiçin tek şart önceden ten uyumunu hissetmiş olmaktır. Hayatında hiçbirzaman ten uyumu yaşamamış birisi ten uyumunun ne olduğunubilemeyecektir. Partneriyle birlikte olurken yaşadığı duyguyu birteraziye koyamayacağından bu ilişkide bir uyumdan söz edilip edilmeyeceğini bilemeyecektir.

Ten uyumu yakalanmış bir ilişkide çiftler birbirleriyle bütünleşmişhissederler; birbirleriyle ilgili hiçbir koku onlara kötü gelmez, hiçbir pürüz onları rahatsız etmez. Birbirlerinin nefesini solumakbirbirlerini her şekilde hissetmek isterler. Başka bir yerde başka birişle uğraştıklarında dahi partnerini hayal ettiğinde onun kokusunu vedokunuşlarını hatırlayabilir.
Uzaktan gördüğünde etkilendiği partnerine yakınlaştığında,dokunduğunda aynı çekicilik devam ediyorsa hatta etkilenme artıyorsaten uyumu var demektir. Ancak hiçbir zaman ten uyumunu yakalayamamışbirisi bunu anlamayacaktır. Ten uyumu nasıl anlaşılır sorusuna engüzel test bu şekilde yapılabilir. Bunun için en başta şanslı olmak gerekir.

Ten Uyumu Olmaması İlişkinin Sonu mu?
Ten uyumu olmaması durumunda ilişkinin seyri önemlidir. Hele kiönceden ten uyumunu yaşamış birisi yeni ilişkisinde bunu bulamadıysailişki ciddi zarar görebilir. Ten uyumu yoksa yoktur. Sonradankazanılması mümkün değildir. Bu durumda kişi kendini kontroletmelidir. İlişkiyi bu şekilde yürütebileceğinden eminse kararını buyönde verir.
Ancak ten uyumu onun için vazgeçilmez bir şey ise ten uyumu olmamasıonun ilişkisini bitirmesi ile ya da bir ilişkide olmaması gerekenaldatma olaylarının yaşanmasına neden olabilir. Bu durumdapartnerlerin birbirlerine dürüst olmaları en önemli husustur.

Ten uyumsuzluluğu ilişkileri bitirmek için bahane edilmemel. Bazen ten uyumu konusunun çok kafaya takılması, hatta takıntı halinegetirilmesi kişinin mutlu bir yuvasını kaybetmesi ya da düzenli birhayata ulaşamaması sonucunu doğurabilmektedir. İlişkileri bitirmekiçin bahane arayan bazı bireyler ten uyumunu bir bahane olarakkullandığı görülmektedir.Ten uyumu nasıl anlaşılır sorusunu kafasına takıp doğru cevabı dabulamayan birisi yanlış kararlar vererek kendisini ve partneriniüzebilir. 

Ten uyumunu tamamen aşk ile bağlantılı düşünmemek gerekiraksi halde bireyler hayal kırıklığı yaşayabilir. Her ilişkinin güçlüve vazgeçilmez yanları vardır. Eşlerin bunlar üzerinde yoğunlaşması,aradaki uyumu arttıracaktır. Eğer ilişkinizde bir sorun yaşıyorsanız mutlaka bir ilişki uzmanından yardım alınız. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri