Serçe parmağı bu şekilde olanlar dikkat! Meğer sebebi oymuş

Akıllı telefonların sürekli kullanımı yeni sağlık sorunlarına sebep oluyor. "Smartphone Pinky" (Akıllı telefon parmağı) denilen durum bakın nelere sebep oluyor...

Teknolojinin gelişmesiyle beraber uzmanlar, akıllı telefonları sürekli olarak elde tutmanın, serçe parmaklarda ağrıya ve rahatsızlığa yol açabileceğini ifade diyor. Küçük parmakta belirgin bir bükülme ile ortaya çıkan bu rahatsızlık, aynı bölgede çıkıntı veya çöküntü olarak kendini belli edebiliyor.

Uzun süreli telefon kullanımın etkilerini yeniden gündeme getiren bu rahtsızlık, bir çok kullanıcı tarafından TikTok üzerinde de paylaşıldı.

Uzmanların açıklamasına göre uzun süreli telefon kullanımı, başın öne eğilmesine ve sırt ile boyun ağrılarına neden olabiliyor. Bu tür rahatsızlıkları önlemek için uzmanlar, ergonomik tutuş tekniklerine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Ayrıca, parmak egzersizleri de mutlaka yapılması gerekenlerden biri.

SERÇE PARMAKTAKİ BU HASTALIĞA DİKKAT

Smartphone Pinky"nin gerçek bir sağlık sorunu olup olmadığı hakkında uzman isimlerden de açıklama geldi.

Ortopedi cerrahı Dr. Peter Evans, serçe parmaklardaki girintilerin genellikle endişe verici olmadığını ve bu durumun çoğunlukla normal bir anatomik varyasyon olduğunu söylüyor. Rahatsızlığın başka sağlık sorunlarıyla karıştırılabileceğini söyleyen uzman isim, ancak telefon kullanımının parmak yapısında kalıcı değişikliklere sebep olma olasılığının daha düşük olduğunu vurguladı.

Missouri'den cerrah Sébastien Lalonde, telefon kullanımının parmak yapısında belirgin bir değişikliğe yol açmasının çok zor olduğunu ifade etti. Uzmanlar, telefon kullanımının bazı rahatsızlıklara neden olabileceğini kabul etse de, kalıcı sağlık sorunları riski oldukça düşük olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri