Mutlaka 8 dakika demleyin! İşte çay tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

Ülkemizin vazgeçilmez içeceği olan çay hakkında az bilinen gerçek duyanları şaşırttı. Bakın çay tüketiminde mutlaka dikkat edilmesi gereken o maddeler neymiş!

Ülkemizde sabahları çokça tüketilen ve günün hemen her saati içilen siyah çayın bilinen birçok faydası bulunuyor. 2009 senesinde yapılan bir çalışmaya göre bir günde 3-4 fincan siyah çay içen kişiler için inme riskini günde 1 fincan içenlere göre %21 oranında daha azmış.

KİLO KAYBINI DA DESTEKLİYOR

Harvard Üniversitesi tarafından yapılmış olan bir başka çalışmada ise kalp krizi riskinin bu kişilerde %44 oranında daha az olabileceği görülmüş. Siyah çay özellikle karın çevresi yağlanmasını en aza indirgerken, yağ yakımını ve kilo kaybını da destekler.

Yapılan çalışmalar siyah çay tüketiminin polifenol ve kateşinler ile bazı kanser türlerinin oluşumuna karşı koruyucu etki meydana getirdiğini gösterirken, ayrıca kemik yoğunluğuna katkıda bulunduğu ve osteoporoz ile artrit riskini azalttığı bulunmuştur.

8 DAKİKA DEMLEYEREK İÇİN


Siyah çay içeriğindeki alkylamine antijenleri ile beraber bağışıklık sistemine büyük kuvvet sağlıyor. Yeşil çayın ise yağ yakımını, bunun yanı sıra yağ hücrelerinde bulunan glikozun hareketini durdurduğu biliniyor. Tüm bunların yanı sıra uzmanlar çayın 8 dakika demlenerek içilmesi gerektiğini söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İnsan 1 günde 4 farklı insana dönüşür mü?
Cami avlusunda hastalığını öğrendi, vatandaşlara "Sağlık taramasına katılın" çağrısında bulundu
Menopozda görülen 10 sorun nedir, çözümü mevcut mu?

Sağlık Haberleri