Meğer kahvaltıda zehir etkisi yaratıyormuş! Her sabah yiyoruz ama bakın neye sebep oluyor

Her sabah kahvaltıda severek tükettiğimiz ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olarak bilinen domatesin zararları duyanları şaşırtıyor. Meğer her sabah kahvaltıda yediğimiz domates bakın neye sebep oluyormuş...

Genellikle salatalarda, sandviçlerde, soslarda ve her sabah kahvaltıda tüketilen domateslerin sağlık için de oldukça faydalı olduğu biliniyor. İçerisinde C vitamini, A vitamini, potasyum, likopen ve diğer antioksidanlar gibi besin maddeleri bulunduran domatesler hakkında yapılan bazı araştırma sonuçları ise duyanları şaşırttı. Yapılan bazı araştırmalar özellikle kahvaltıda çiğ olarak tüketilen domatesin zararlı olabileceğini ortaya koyuyor.

DOMATESİN ZARARLARI ŞAŞIRTIYOR


Pek çok yararı olduğu düşünülen ve pek çok rahatsızlığa da iyi geldiği düşünülen domates hakkındaki gerçekler şaşırttı. İçerdiği vitamin sayesinde sağlıklı sanılan domatesin vücut açısından birçok zararı olduğu araştırmalarla ortaya çıktı.

YÜKSEK ASİT İÇERİĞİNE DİKKAT

Domates, kimi zaman yüksek asit içeriği nedeniyle bazı kişilerde mide ekşimesi veya reflü semptomlarına sebep olabilmekte. Ve ayrıca hassas mideye sahip olan kişiler de bu durumu deneyimleyebilmekte.

Bunun yanı sıra nadiren de olsa, domatese karşı alerjisi olan kişilerde çeşitli alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Ayrıca bu durumda cilt döküntüleri, kaşıntı veya sindirim sistemi problemleri de görülebilmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dikkat: Batı Nil Virüsü Türkiye'de! Sağlık Bakanlığı rehber yayımladı
Sağlık Bakanlığı'ndan Batı Nil Virüsü açıklaması: Türkiye'de kaç kişide görüldü?
Sağlık Bakanlığı'ndan 11 soruda 'maymun çiçeği' hastalığı: Belirtileri neler, nasıl önlenebilir?

Sağlık Haberleri