Kaşık kaşık tüketiyoruz ama bakın meğer ne zararı varmış! Tuz detayına dikkat edin

Ülkemizde akşam yemeklerinin yanında sıklıkla ve sevilerek tüketilen sarımsaklı yoğurt genellikle faydalı bir gıda olarak bilinmekte. Ancak sarımsaklı yoğurdu bilinçsizce tüketmek bakın nelere sebep oluyormuş...

En şifalı yiyeceklerden olan yoğurt ve sarımsağın pek çok faydası olduğu biliniyor. "Doğal antibiyotik" olarak bilinen sarımsağın vücudu pek çok sorundan koruduğu, yoğurdun ise iyi bir sindirim düzenleyici olduğu bilinmekte.

Bu iki gıdanın bir araya geldiğinde daha da yararlı olduğu bilinirken, sarımsaklı yoğurdun kimi zaman zararlı olduğu da bilim insanları tarafından kanıtlandı. Sarımsaklı yoğurdun "normalden fazla", aşırı tüketimi bazı sağlık sorunlarına sebebiyet verebiliyor.


Konu hakkında açıklamalar Health Benefits and Risks of Garlic: A Review of Clinical Studies" (2021) isimli makalede yer alıyor. Özellikle bazı besinlerin birleşimi midenizde hassasiyet oluşturabilir." ifadeleri kullanılırken, bu yiyeceklerden biri de sarımsaklı yoğurt olarak ifade ediliyor.

REFLÜ VE ÜLSERE SEBEBİYET VEREBİLİR


Normal miktarlardan fazla olarak, aşırı sarımsaklı yoğurt tüketiminin mide asidini artırabileceği bilinmekte. Bu da özellikle mide ekşimesi, mide de acı hissi, yanma ve sindirim sistemi sorunlarına sebebiyet verebilir. Ayrıca kronik mide rahatsızlıklarınız yani reflü, gastrit ya da ülser gibi çeşitli problemleriniz varsa sarımsaklı yoğurdu daha da bilinçli ve dikkatli yemek gerekmekte.

TUZ DETAYINA DİKKAT EDİN

Bunun yanı sıra sarımsak tüketimi bazı kişilerde alerjik sorunlara sebep olabilir. Ayrıca ciltte döküntü, kaşıntı veya nefes darlığı gibi sıkıntılar da kişilerde yaşanabilir.

Diğer önemli ayrıntı da tuz detayı olarak biliniyor. Eğer sarımsaklı yoğurdun içine tuz eklenmişse, fazla tuz tüketimi tansiyonda problemlere sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra fazla tuz eklenmesi, böbrek problemlerine de yol açabiliyor.

SİNDİRİMDE TAM TERSİ PROBLEM YARATABİLİR


Yoğurdun sindirim için faydaları olduğu biliniyor. Ancak yoğurt, ayrıca laktoz da içeryor. Ve laktoz intoleransı olan kişilerde bu gıda, sindirim problemlerine neden olabilmekte.

Yani eğer laktoz intoleransınız bulunuyorsa sarımsaklı yoğurdu yerken, çok daha dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra sarımsaklı yoğurt kimi insanlarda reflü, gastrit gibi çeşitli mide problemlerine de sebep olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sağlıklı beslenme çantası hazırlamanın püf noktaları
İnsan 1 günde 4 farklı insana dönüşür mü?
Cami avlusunda hastalığını öğrendi, vatandaşlara "Sağlık taramasına katılın" çağrısında bulundu

Sağlık Haberleri