Her şeyin başı diş

Diş sağlığı yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da büyük önem taşıyor.Diş sağlığı yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da büyük önem taşıyor.

Bu konuda ailelerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Edibe Egil, “Çocuklarda gece beslenmesi dişlerin çürümesine sebebiyet veriyor” dedi. Çocukluk çağı çürükleri olarak adlandırılan okul öncesi çocuklarda ve bebeklerde görülen diş çürükleri, çocukların sosyal yaşamını ve davranışlarını tehdit ediyor. Önemsenmeyen süt dişlerindeki çürüklerin çocukların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Beykent Üniversitesi Çocuk Diş Hekimliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Edibe Egil, "Çocukların sosyal hayatlarına devam edebilmesi için dişlerin sağlıklı bir şekilde ağızda korunması gerekiyor” dedi.

Aileler bilinçlenmeli
Diş sağlığının ebeveynler tarafından göz ardı edildiğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Edibe Egil, “Ailelere süt dişlerinin önemini anlatıyoruz. Bütün dişlerin 6 yaş civarında değiştiğinin değil de 12 - 13 yaşına kadar ağızda duran süt dişlerinin de olduğundan ve süt dişlerinin temizlenmesinin öneminden bahsediyoruz. Çocuğun ilk dişi ağzına geldikten sonra ebeveynlerin bir diş hekimine gidip çocuklarını kontrol ettirmeleri gerekiyor” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri