Grip olmak istemeyenler buraya! Bunu yiyen uzun süre gripten korunuyor

Havaların soğumasıyla beraber salgın hastalıklar ve grip de çoğalıyor. Grip olmak isteyemeyen pek çok kişi sağlıklı gıdaları araştırmaya koyuldu. Bu gıdalardan biri öyle güçlü ki, uzun süre bünyeyi gripten koruyabiliyor. İşte o gıda...

Grip mevsiminin gelmesiyle pek çok vatandaş gripten ve salgın hastalıklardan korunmanın yollarını araştırıyor. Özellikle içerisinde sakladığı antioksidan özelliği ile vatandaşlar tarafından tercih edilen turşular sıklıkla tercih ediliyor.

BUNU YİYEN GRİPTEN UZUN SÜRE KORUNUYOR!


Mevsim itibariyle salataların yerini alan çeşit çeşit turşular, hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de metabolizmayı hızlandırıyor. Ayrıca turşular kan şekerini dengelediği gibi soğuk algınlığına da iyi geliyor.


Sivas'ta üretilen turşu çeşitleri, esnaf tarafından kilo şeklinde satılıyor. Salatalık, biber, domates gibi turşuların yanında kozalak, bamya ve patlıcan turşuları da en çok tercihler edilenler arasında yer alıyor. Turşuların fiyatları ise 80 ila 120 TL arasında değişiyor.

Gribal enfeksiyonlara karşı sıklıkla tüketilen turşunun bileşenleri, sirke, tuz, limon olarak biliniyor. Doktorlar da özellikle "Doğal turşu yiyin" diye sürekli açıklamalarda bulunuyorlar.


TURŞUNUN FAYDALARI NELER?


Turşu, özellikle bağırsak sağlığını destekleyen probiyotik bakterilerin kaynağı olarak biliniyor. Bu özelliğiyle sindirim sisteminin düzenlenmesine destek olurken bağırsak hareketlerini de düzenlemektedir. Turşu içerisinde C vitamini, B vitaminleri ve K vitamini içeriği de bulundurur.


Turşunun doğal antioksidanlar içerdiği bilinmektedir. Söz konusu bu antioksidanlar, vücudu virüslerin, bakterilerin zararlarına karşı korumakta ve savunmaktadır.


Turşunun bir diğer faydası ise tuzlu ve ekşi tadıyla tatlı krizini azaltması olarak bilinmektedir. Turşu böylece tokluk hissi sağlayabilir. Az bilinen bu özelliği turşu tüketenlerin kilo vermesine destek de sağlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

NASA'dan çöpleri toplayana ödül! Uzay çöplerini temizlemenin yolunu bulana 3 milyon dolar verilecek
İstanbul'da doktorlara uzay üssünü andıran eğitim merkezi!
Marburg virüsü nedir, Türkiye'de var mı? DSÖ'den uyarı geldi! Marburg virüsü belirtileri neler?

Sağlık Haberleri