Balık kolajeni nedir, faydaları nelerdir? Dilara Koçak anlattı

Yeni takviye ürünün lansmanına katılan iyi yaşam ve beslenme uzmanı Dilara Koçak, balık kolajeninin faydalarını açıkladı.

Koçak, "Balık yağı vücuttaki kolajen üretimini destekliyor ve kullanıcıları sağlıklı bir yaşama davet ediyor. Takviyedeki C vitamini, yara iyileşmesini hızlandırıyor, cildin onarımına katkıda bulunuyor. Yapılan birçok araştırmada proteinlerin yapısını oluşturan 20 aminoasitten biri olan arginin takviyelerinin ciltteki yaraların iyileşmesi üzerindeki etkisini olumlu yönde değerlendiriyor. Öyle ki balık kolajeni, cilt hidrasyonu ve elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktiriyor. Vücutta oksidatif DNA hasarını önemli ölçüde azaltmaya olumlu etki ediyor" dedi.

Aksuvital'in bünyesindeki Shiffa Home'un yüzde 80 oranında balık kolajeni içeren yeni takviye ürünlerini tanıttıkları 7 Eylül'deki lansmana katılan İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, katılımcılara balık kolajenin avantajlarını anlattı. Koçak, "Son yıllarda sağlık ve güzellik dünyasında sıklıkla karşımıza çıkan balık kolajeninin vücudumuz için oldukça değerli bir besin takviyesi olduğunu biliyoruz. Balık derisinden elde edilen bu doğal protein, ciltten genel vücut sağlığına kadar birçok olumlu etki barındırıyor. Balık yağı vücuttaki kolajen üretimini destekliyor ve kullanıcıları sağlıklı bir yaşama davet ediyor" diye konuştu.

'BALIK KOLAJENİ, DİĞERLERİNE KIYASLA 1,5 KAT DAHA FAZLA BİYOYARARLANIM SAĞLIYOR'

Balık kolajeninin diğer kolajenlere göre 1,5 kat daha fazla biyoyararlanım sağladığını söyleyen Koçak, "Yeni balık kolajeni ürünü, C vitamini, L-arjinin, hyaluronik asit, çinko, glutatyon, taurin, D3 ve K2 vitamini içeren bir şekilde özel olarak geliştirildi. yüzde 80 oranında balık kolajeni barındıran ürün, vücuttaki yüksek emilim özelliğiyle öne çıkıyor. Uzman ekiplerle birlikte hijyenik ve modern tesislerde üretilen bu takviye ürün, cilt, kas, kemik, tendon, eklem ve bağ dokuların yapımını ve onarımını destekliyor. Hücre içi oksidatif dengeyi koruyan temel bir antioksidan olan glutatyon sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor" diye konuştu.

Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunis Aksu da "Ürünlerimizi tüketicilere yüksek kalite standartlarında sunuyoruz. Uluslararası alanda kabul gören ve endüstri standardı olan GMP (İyi Üretim Uygulamaları) belgesini gururla taşıyoruz. Yalnızca ülkemizde değil, Ortadoğu başta olmak üzere 5 kıtaya ihraç ediyoruz. Dünya markası olma yolunda hızla ilerlerken, gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Gıda takviyesi alanında Türkiye'nin bir ilk olan Ar-Ge merkezimizle şu ana kadar yarısından fazlası TÜBİTAK tarafından onaylanan 42 projeye imza attık. Yılda 40 bin analiz gerçekleştiriyor ve sağlıklı formülleri bir araya getiriyoruz. Gelecek dönemde de aynı süratle ve azimle çalışmayı sürdüreceği" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Haliç Köprüsü'nde intihar girişimi

Sağlık Haberleri