'Yuvanız Yuvası Olsun' projesini yavru kedi sahiplenerek başlattı

Bursa'da sokak hayvanlarını sahiplendirmek için başlatılan 'Yuvanız Yuvası Olsun' projesi Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde başlatıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması ve sahiplenilmesi için "Yuvanız Yuvası Olsun" projesi başlattı. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde barınaktan yavru bir sokak kedisi sahiplenerek projeyi başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nden sahiplenilen hayvanların 6 aylık mamaları ile bakım malzemelerinin belediye tarafından karşılanacağını, aşılarının ve sağlık taramalarının da yapılacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması ve sahiplenilmesi için geliştirdiği "Yuvanız Yuvası Olsun" projesinin tanıtım toplantısını, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin, Nilüfer ilçesi Gümüştepe Mahallesi'nde 50 dönüm arazi üzerine kurduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, ilkokul öğrencileri ile hayvanseverler de katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mecis'te kabul edilen yasayı işaret ederek, "Bugün 4 Ekim. Can dostlarımıza karşı olan sorumluluğumuzu bizlere yeniden hatırlatan, Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bu önemli günde savunmasız olan can dostlarımızın haklarına dikkat çekmek istiyorum. Can dostlarımız bize, doğanın sunduğu en samimi armağandır. Onların da bu dünyada en az bizim kadar yaşam hakkına sahip olduğu ve bizim kadar sevgiye ihtiyaç duyduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Ne yazık ki birçok can dostumuz şiddet, terk edilme ve kötü muamele gibi zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bizler onların sesi olmalıyız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde daha önce kabul edilen ve sokakta yaşayan can dostlarımızın uyutulmasını içeren yasayı asla insani bulmuyoruz. Çünkü onlar da candır, bunu asla unutmamız gerekmektedir. Onlar, birilerinin ifade ettiği gibi potansiyel bir tehlike değildir. Yaşamımızın parçaları ve doğanın dengesini koruyan canlılarımızdır" diye konuştu.

'HAYVAN ENVANTERLERİNİN YANI SIRA BAKIM HİZMETİ DE VERECEĞİZ'

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nden hayvan sahiplenen vatandaşlara, envanter ve sağlık bakımı hizmeti verileceğini söyleyen Bozbey, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizden can dostlarımızı sahiplenen yurttaşlarımıza, Bursalılara ya da Bursa dışından gelen vatandaşlarımıza, ücretsiz yaklaşık 6 aylık mamasını veriyoruz. Aşılarını biz yaptıracağız. Tasmasını, köpek yuvasını, kedi taşıma yuvasını, envanterlerin yanı sıra sağlık taramasını da yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bozbey, toplantının ardından barınaktaki yavru bir kediyi sahiplendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sahim-Sen Başkanı Özlem Akarken: Artık sesimiz duyulsun
CHP’li Gülşah Durbay, Özel'le ilgili iddialar için 'alçak bir iftira' dedi, kanser olduğunu açıkladı

Politika Haberleri