Soylu açıkladı: Nüfus müdürlükleri bugün açık olacak mı?

T.C. kimlik kartı talepleri için ya da kimlik ile ilgili problem yaşayanların araştırdığı konuların başında gelen nüfus müdürlüklerinin açık olup olmayacağı sorusu merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

EMİNE KAŞIKCI- AK Parti milletvekili ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim dolayısıyla oy kullanacak vatandaşların T.C. kimlik kartı talepleri için bugün de nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.

Türkiye, 5 yıl süreyle görev yapacak olan 13'üncü cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında. Tüm yurtta oy kullanma işlemi saat 08.00 itibarıyla başlarken, seçmenler, saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yaşanacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için ülke genelinde oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı.

Oy verme işlemi öncesi yemin ederek göreve başlayan sandık kurulu başkanı ve üyeleri, zarf ve pusula sayımı yaptı. Sandık kurulu üyeleri, yerlerini aldıktan sonra seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgeler ile okullara gelerek oylarını kullanmaya başladı.

AK Parti milletvekili ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oy kullandıktan sonra İstanbul’da açıklamalarda bulundu.

Soylu nüfus dairelerinin bugün de açık olacağını kaydederek kimlik ile ilgili problem yaşayanlar gidebileceğini söyledi.

Soylu şunları kaydetti:

"601 bin 251 personelimiz, polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve güvenlik korucumuz bu seçim için görevlendirilmiştir. Nüfus dairelerimiz bugün de açıktır, kimlik ile ilgili problem yaşayanlar gidebilir"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri