Şahin: Kanunu geriye yürütürseniz ekonomik hayat kaosa sürüklenir

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Ticaret Kanununda değişiklikler öngören yasa tasarı ile ilgili dikkat çeken bir uyarı yaptı.

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi.

Şahin, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, "TBMM'de son dönemde hukukun en temel ilkelerinden olan kanunların geriye yürümezliği ilkesinin ihlal edildiğini" belirterek, Genel Kurulda görüşmelerine başlanması planlanan Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ndeki bir düzenlemenin yürürlük tarihinin 26 Nisan olarak öngörüldüğünü ifade etti.

"İktidar Partisindeki Hukukçu Arkadaşlarımızı Bu Temel İlkeye Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum"

Şahin, iktidar partisindeki hukukçu milletvekillerine bir çağrıda bulunarak; “Eğer siz kanunu geriye yürütürseniz, bir ülkede hukuka ve devlete güven ilkesini yerle bir edersiniz. Vatandaş hukuka güvenip, devlete güvenip ilişkilerini, işlemlerini bu güven ilkesine dayalı olarak yapar. Eğer siz çıkardığınız bir kanunun yürürlüğünü geriye yürütürseniz vatandaşın işte bu güven ilkesine dayalı yaptığı bütün işlemleri altüst edersiniz. Ekonomik hayatı, sosyal hayatı kaosa sürüklersiniz. Dolayısıyla hukukun bu temel ilkesinin ihlal edilmesine de şiddetle karşı çıktığımız ifade ediyor; iktidar partisindeki arkadaşlarımızın özellikle de hukuk eğitimi almış olan hukukçu arkadaşlarımızı bu temel ilkeye birlikte sahip çıkmamız gerektiğini ifade ediyor onlara da burada bu ilkeye sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

17 yaşındaki Melek Nur’u yılbaşı gecesi öldüren katilden pişkin savunma: 'Benim gönlüm rahat'
Çalıştığı mekanda öldürülüp havuza atılmıştı: Zehra'nın katili hakkında karar
İstanbul'da depoda yangın: Ekipler sevk edildi

Politika Haberleri