Oğuz Kaan Salıcı kimdir?

CHP'nin 14 Mayıs seçimleri için kesin milletvekili aday listesi belli olurken, listede üst sırada yer alan isimler de merak konusu olmaya başladı.

Necdet Oktay Apaydın - CHP'nin 14 Mayıs'ta düzenlenecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılacak adaylar belli olmaya başladı.

CHP milletvekili aday adayı Mehmet Mert'in kişisel sosyal medya hesabından açıkladığı CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili aday listesini açıkladı. Listenin açıklanmasının hemen ardından ilk sırada yer alan Oğuz Kaan Salıcı'nın kim olduğu ise merak konusu oldu. İşte cevabı...

Oğuz Kaan Salıcı kimdir? Kaç yaşında?

16 Ocak 1972’de Gaziantep’te doğdu. Aslen Adıyaman Besnilidir. Devlet memuru bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak hayatının büyük bir bölümü Türkiye’nin farklı şehirlerinde geçti. Eğitim hayatına 1978’de Adıyaman Cumhuriyet İlkokulunda başladı. Ortaokula 1983’te Elazığ Anadolu Lisesi’nde başladı ancak babasının tayini dolayısıyla ortaokul ve liseyi Eskişehir Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarında Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu’nun ve Demokrasi için Gençlik Platformu’nun kuruluşuna katıldı. Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV)kurucusu ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı(TÜSES) üyesi. 15 Eylül 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkanı olarak atandı ve Mayıs 2012'de İstanbul İl Kongresinde İl Başkanı seçildi. İl Başkanlığından Milletvekili adayı olmak için istifa etti. İstanbul 1.Bölge’den önseçimle milletvekili adayı oldu. 07 Haziran ve 01 Kasım 2015 seçimlerinde 25. Ve 26. Dönem Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Türkiye-ABD ve KAMBOÇYA Parlamentolar arası dostluk grubu üyesidir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Salıcı,evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri