Muhtemel Erdoğan Kabinesi Kulislere Sızdı, O İki Bakanın Yerine Netleşen İsimleri Duyan Twitter'dan Tebrik Mesajları Gönderiyor

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanmasının ardından gözler yemin törenleri ve yeni Kabine'ye çevrilirken Kabine'de yer alması beklenen sürpriz isimler gündemde yer almaya devam ediyor.

EMİNE KAŞIKCI- Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından tüm gözler yeni kabineye çevrildi. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde sürpriz isimlerin Kabine'de yer alması bekleniyor.

Mevcut kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışındaki tüm isimlerin milletvekili seçilmesi nedeniyle, yeni kabinenin kimlerden oluşacağı, kritik bakanlıklara kimlerin geleceği büyük merak konusu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında 3 ya da 4 bakanın tekrar eski görevlerine dönmesinin düşünüldüğü ve iki bakanın isminin neredeyse netleştiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ekonominin başına Mehmet Şimşek'in geleceği iddialarının yer almaya başlamasıyla koltuğundan olacağı da tahminler arasında yer alıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı

Selvi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Murat Kurum üzerinde ittifak sağlanmış durumda olduğunu aktardı.

Meclis Başkanlığı

Meclis Başkanlığında Numan Kurtulmuş'un olduğunu söyledi.

Öte yandan CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında son kulis bilgilerini paylaştı.

İki Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir

İki Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini söyleyen Selvi birisinin ekonomiden sorumlu olacağını ve bu kişinin Mehmet Şimşek olduğunu fakat kafasında bazı soru işaretler nedeniyle yeni bir görüşmenin yapılabileceğini aktardı.

"Mehmet Şimşek ekonominin yönetiminde olacak"

Selvi "Mehmet Şimşek ekonominin yönetiminde olacak. Ticaret Bakanlığına Lütfü Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığına Cevdet Yılmaz diye konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı

Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar ise Milli Savunma Bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler isminin konuşulduğunu ifade etti.

Enerji Bakanlığı için iki isim konuşuluyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için de iki ismin ön plana çıktığını söyleyen Selvi "Enerji Bakanlığı için EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerji Bakanı Yardımcısı Alparslan Bayraktar ismi konuşuluyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri