Muharrem İnce’nin Millet İttifakı’nda yeri var mı?

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'nda yeri var mı? CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a Muharrem İnce'nin söylediği sözler soruldu.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından muhalefetin oylarını böleceği konusu konuşulmuş CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da “Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İnce ise , Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamada “Durumu değerlendiriyorum. Kendi adıma değil, Türkiye adına. Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim. Kemal Bey lehine çekilirim" demişti.

Ardından Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a konuşan İnce, seçimin ikinci tura kesin kalacağını ve Erdoğan’la kalma ihtimalinde Kılıçdaroğlu’na verilen oyların kendisine verileceğini söyleyerek kazanacağını aktardı. Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalini değerlendiren İnce, yine kazanabileceğini belirtti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sözleri sorulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Elbette ki kendisinin belli değerlendirmeleri olacaktır. Biz saygı duyuyoruz zaten bizim ittifakımız belli. Ama biz bir Halil İbrahim sofrası açtık. Bu sofrada herkese yer var" dedi.

"SOFRADA HERKESE YER VAR"

Halk TV ekranlarında Senem Toluay Ilgaz'a açıklamalarda bulunan Torun, "Onu milletimiz bilir. Sonuçta Sayın İnce Memleket Partisi'nin Genel Başkanı ve kendi yetkili kurullarından da cumhurbaşkanlığıyla ilgili adaylık yetkisi alarak ilan etti. Elbette ki kendisinin belli değerlendirmeleri olacaktır. Biz saygı duyuyoruz zaten bizim ittifakımız belli. Ama biz bir Halil İbrahim sofrası açtık. Bu sofrada herkese yer var" dedi.

"Bu sofrada herkesin bulunmasını, destek vermesini arzu ederiz" diyen Torun, "Meselenin ülke meselesi olduğunu, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında artık demokrasiyle taçlandırmamız gereken bir süreç olduğunu, bugün bu seçimin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın izlediği bir seçim olduğunu, arıtk demokrasinin kazandığı bir seçim olması için her türlü katkıya ve desteğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri