Muharrem İnce'den 'seccade' açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafın sosyal medyada dolaşıma girmesiyle yerini tartışmalara bırakan bir sürece girdi. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'de o fotoğrafa ilişkin açıklamada bulunarak "Bir din bilginine danıştım, İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur." ifadelerine yer verdi.

EMİNE KAŞIKCI - İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftar buluşmasına katılan Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çektirdiği fotoğraf sosyal medyada paylaşılmış ve Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerinde durduğu fotoğraf tepki çekmişti.

Fotoğrafın yayılmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

Bunun üzerine CHP’den yapılan açıklamada fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccadenin fark edilmediği ifade edildi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun hedef alındığı o fotoğrafa ilişkin paylaşımda bulundu.

İnce, Bir din bilginine danıştığını ve İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah olmadığını belirtti. Öte yandan kul hakkı yemenin, yalan söylemenin, israf etmenin günah olduğuna dikkat çekti.

İnce, paylaşımında şunları söyledi:

"Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi)."

CHP şu açıklamayı yapmıştı:

Bunun üzerine CHP‘den yayınlanan açıklamada şunlar dendi: “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen sayın genel başkanımız ve il başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri