MHP milletvekili adayı İbrahim Çiftçi kimdir?

MHP'nin 14 Mayıs seçimleri için belirlediği milletvekili aday listesinde, Savcı Doğan Öz’ün öldürülmesi nedeniyle yargılanan İbrahim Çiftçi de bulunuyor. Peki İbrahim çiftçi kim? Kaç yaşında? 

Necdet Oktay Apaydın - MHP’nin milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından listelerde yer bulan isimler konuşulmaya başlandı. MHP Ankara 1. Bölgede 4. sıradan aday gösterilen İbrahim Çifti de ses getiren isimler arasında yerini aldı.  

Savcı Öz davasında yargılandı

İbrahim Çiftçi’nin MHP’nin kesinleşen milletvekili aday listesinde yer alması, geçmişi ile ilgili iddiaları da yeniden gündeme getirdi. MHP’nin Ankara 1. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı gösterdiği İbrahim Çiftçi’nin 24 Mart 1978’de Ankara’da öldürülen Savcı Doğan Öz ile ilgili açılan davada yargılandığı biliniyordu.

İdama mahkum edilmişti

Ülkü Ocakları mensubu olan İbrahim Çiftçi, Savcı Öz’ün cinayet davasında gözaltına alınmıştı. Suçunu itiraf etmesi sonucunda hakkındaki hüküm karara bağlanan Çiftçi, 3 Ağustos 1979 tarihinde idama mahkum edilmişti. Ancak daha sonra yaşanan süreçte, dava ile ilgili Askeri Yargıtay’ın kararı sonrasında Çiftçi hakkında beraat kararı verilmişti.

Karar mahkeme tarafından şu ifadelerle açıklanmıştı: “Sanık İbrahim Çiftçi’nin Doğan Öz’ü taammüden öldürdüğü mahkememizce sabit görülmüş, ancak, As. Yargıtay Daireler Kurulu kararları mahkememizi bağlayıcı nitelikte bulunduğundan sanık İbrahim Çiftçi hakkındaki 7/8 ‘ lik oyçokluğuna dayanan bozma ilamına uyularak sırf bu hukuki zorunluluk nedeniyle sanık İbrahim Çiftçi’nin beraatine…”

İbrahim Çiftçi kimdir?

MHP’den Ankara milletvekili adayı gösterilmesinin ardından İbrahim Çiftçi’nin hayatı ve siyasi kariyeri ile ilgili konular da merak konusu olmaya başladı. İşte İbrahim Çiftçi’nin hayatı…

21 Kasım 1958’de Ankara Kömüşini Köyü’nde dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Ankara’da tamamladı. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Muhasebe İşletme Ana Bilim Dalında tamamladı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ülkü Ocakları’nın değişik kademelerinde rol aldı.

Genel başkanlığı aday olmuştu

1997 yılına kadar MHP MKYK üyesi olarak partide görev aldı. Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP Genel Başkanlığı’na aday oldu. 2012 yılında yeniden MHP MYK üyeliğine seçildi. Halen bu görevine devam etmektedir.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri