Mehmet Mert: Siyaset yapmak kolay bir iş değil

Yıldız En Tv'de Gülgün Feyman'ın konuğu olan İstanbul Gazeteciler Dernek (İGD) Başkanı Mehmet Mert, yaklaşan seçim öncesi siyasetin gündemine ilişkin konuştu. “Siyaset yapmak kolay bir iş değil” diyen Mert, “Bugün seçim atmosferinde görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bir mesai harcıyor, Kılıçdaroğlu yaşına rağmen yine öyle. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olağanüstü bir performans sergiliyor” dedi

ANIL BODUÇ- İGD Başkanı ve Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, Yıldız En Tv'de Gülgün Feyman'ın sunduğu programa konuk oldu. CHP'nin İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili aday adaylarından birisi olduğu anımsatılan Mehmet Mert, niçin aday aday olduğunu dair açıklamalarda bulundu.

Mert, “Ben gazeteciyim öncelikle ben aday adayı olduğumda da bazı arkadaşlar; 'Niye aday oldun, niye tarafını belli ettin, sen gazetecisin. Bağımsız ve özgür, tarafsız gazeteciliğine bu durum vermez mi' dediler. Bunları doğru bulmadığımı söylemeliyim. Çünkü gazetecilik her meslek gibi doktorluk, hekimlik, avukatlık gibi bir meslek dalı. Eğer siz kendinize güveniyorsanız, objektif tavrınıza, duruşunuza, mantığınıza, vicdanınıza güveniyorsanız zaten aynı şekilde sandıkta gidip oy kullanmıyor muyuz nasıl sandıkta oy kullandığımız zaman bir tarafı seçiyorsak sandığa gitmeden önce de bir tarafa yakın olabilirsiniz. Bir tarafa yakın olmak demek o tarafın her söylediğini onaylamak her söylediğini doğru bulmak değildir. Zaten bizim mesleğin kalıp bir sözü vardır. Özeleştiri yapamayan toplumu da eleştiremez. Ben de aday adayı olduğumda dedim ki meclise gidersem kürsü de en çok Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştireceğim. Karşı tarafın doğrularını da söyleyeceğim. Benim hayata ve mesleğe, siyasete bakış açım bu” ifadelerini kullandı.

"Herhangi bir kırgınlığım yok"

Milletvekili adayı olmadığı için herhangi bir kırgınlık taşımadığını da anlatan Mehmet Mert, “Ben kırgın falan değilim. 30 yıllık bir gazeteciyim ben, 20 yaşında bir genç değilim. Çok düşünerek tartarak bu kararı vermişim. Yalan değil Cumhuriyet Halk Partisi'ni yönetenlerin de çoğunu beğenmiyorum, yerel belediye başkanlarının çoğunu beğenmiyorum. Meclis'e giden 600 vekilin çoğunu beğenmiyorum. Ben onlardan daha çok çalışacağımı daha iyi hizmet edeceğimi, insanlara daha kolay hizmet götüreceğimi, onların işlerini, hayatlarını daha kolaylaştıracak bir kişi olduğumu düşündüğüm için aday oldum. Aday adayı olma sebebim buydu. Ancak parti bunu öngörmediği için bunu onaylamadı. Hiç önemli değil. Bir kırgınlığım asla yoktur” dedi.

"Sağlık üzerinden siyaset yapılmamalı"

Yaklaşan seçim sürecinde siyasetin gündemini de değerlendiren Mehmet Mert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık problemi yaşadığı iddialarına ilişkin de konuştu. Mert, “Öncelikle Erdoğan'ın sağlık problemleri üzerinden bir siyaset üretilmesini doğru bulmuyorum. Hiç kimsenin sağlık sorunları üzerine bir siyaset yapılmamalı” dedi. Siyaset yapmanın kolay bir iş olmadığını da anlatan Mert, “Siyaset yapmak büyük bir uğraş. İnanın ben milletvekili aday adayı olduğumda bir yandan da 'inşallah vekil adayı yapmazlar' dedim. Çünkü çok mesai isteyen bir iş.   “Bugün seçim atmosferinde görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bir mesai harcıyor, Kılıçdaroğlu yaşına rağmen yine öyle. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olağanüstü bir performans sergiliyor” diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu'nun şansı yüksek"

Seçime yönelik tahminlerini de anlatan Mehmet Mert, “Cumhur İttifakı'nın yüzde 40 oy alacağını düşünüyorum. Diğer partilere çok sayıda oy kaybedeceklerini gözlemliyorum. CHP'ye gelirsek, CHP'nin de ciddi oy kaybı yaşayacağını görüyorum. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu ayrı. Kılıçdaroğlu'nun şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Seçimi kazanmaya en yakın aday o” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri