Kılıçdaroğlu: Korkunç şeyler yapmaya hazırlar, ilk turda bitirelim

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Karşımızdaki radikaller koalisyonu gözünü karartmıştır. Korkunç şeyler yapmaya hazırlar." dedi, 14 Mayıs Seçimlerini ilk turda bitirme çağrısı yaptı.

EMİNE KAŞIKCI- Seçime sayılı günler kala iktidar ve muhalefet arasındaki söylemlerin dozu artıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimleri darbe girişimiyle nitelendirmiş, AKP Başkanvekili Binali Yıldırım’sa "Bu seçim işgalcilerle, istiklal harbi verenler arasında yapılan arasında bir seçim" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti hedef alarak “Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım tekrar muhalefeti hedef alarak "Bu seçimlerde ilk defa terör örgütleri sandığa getirildi, sandığa ortak yapıldı" demişti.

Tüm bu söylemlerin dışında Erzurum’da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı gerçekleşmiş daha sonra ise Sakarya mitinginin ardından Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu seçim otobüsüne 15-17 yaşları arasındaki bir çocuk tarafından taşlı saldırı gerçekleştirilmişti.

Tüm bu yaşananlardan sonra Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından videolu paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, videoya “İlk turda bitirelim” notunu düştü.

CHP lideri "Her gün görüyoruz ki karşımızdaki radikaller koalisyonu gözünü karartmıştır. Korkunç şeyler yapmaya hazırlar." dedi.

Söz konusu açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

Biz mutlaka kazanacağız da sonrasındaki şifa sürecimiz uzamasın, yıllar almasın diyorsanız ilk turda bu işi geçmek zorundayız. Ve bir mesele daha… İlk turda bitireceksek belirtmek zorundayım ki mutlaka ama mutlaka bugünkü muhalefetin en çok vekil çıkaracağı şekilde bitirmek zorundayız. En çok milletvekili, sistemi hızlı değiştirmek demektir. Yani özetle istirhamım şu aşamada değiştirmek istediğimize odaklanın, değişimin kendisine değil. Çünkü değiştirmek istediğimizi gönderdiğimizde hemen yeni sisteme geçeriz ve bu yeni sistemde en küçük topluluklar, bireyler bile rahatlıkla fikirlerini söyleyebilecekleri; bunun için de muhatap bulabilecekleri ortama kavuşacaklar. Sesleri rahatlıkla duyulacak.

“BİLİNÇLİ OY KULLANMANIZI RİCA EDİYORUM”

Bana isteyen, istediği kadar sert muhalefet yapabilecek. Amaç zaten tam da bu. Yani demokrasi. Yani düşünceyi ifade özgürlüğü. Türkiye'yi önce muhalefet yapılabilir hale getirmek. Sonrası herkes için kolay. Onun için ilk turda bitirmemiz lazım. Bu nedenle bilinçli oy kullanmanızı rica ediyorum. Haydi, ilk turda bitirelim bu işi. Sonra Bay Kemal'e ne istersen de. Hatta aç ağzını, yum gözünü. Başım üstüne.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri