Kılıçdaroğlu açıklanan çay fiyatını maliyetler açısından eleştirdi

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından çay fiyatları hakkında açıklamada bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl yaş çay alım fiyatının destek ödemesiyle birlikte yüzde 64 artışla 11 lira 30 kuruş olduğunu açıklamıştı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklanan yaş çay alım fiyatına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın açıkladığı yaş çay alım fiyatını maliyetine göre düşük buldu. Maliyetler konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu bu zamla yaş çay taban fiyatının 11,30 TL olduğunu fakat 1 kg yaş çay yaprağının maliyeti 11,32 TL'yi bulduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu üreticinin yaşadığı zorluğa dikkat çekerek Ziraat odalarının analizlerinin görmezden gelindiğini ve üreticinin alın terini yok sayıldığını vurguladı.

Son olarak Kılıçdaroğlu, göreve gelir gelmez çay fiyatının refah payıyla beraber en az 15 TL olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan şunları kaydetti:

Erdoğan, çayın anavatanı Rize’de, çayın taban fiyatına müjde verir gibi sadaka zammı açıkladı. Bu zamla yaş çay taban fiyatı 11,30 TL oldu. Maliyetleri bilmiyor mu? Biliyor elbette. 1 kg yaş çay yaprağının maliyeti 11,32 TL’yi buluyor.

Ziraat odalarının analizlerini görmezden geliyor, üreticinin alın terini yok sayıyor, sadece çay baronlarının dediklerine kulak veriyor, onların çıkarlarını gözetiyorlar. Üretici bırakın gelecek yıl için kenara para koymayı, ürününü zararına satmaya zorlanıyor.

Düzelteceğiz sevgili halkım, düzelteceğiz. Bay Kemal sözü veriyorum! 15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak. Ben bu ülkenin çay üreticisini hayat pahalılılığı altında ezdirmem, ezdirmeyeceğim. Sözümden de dönmeyeceğim.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri