Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'den görüşme sonrası ilk açıklama

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile saat 17.00'de bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ve İnce görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi ziyaret etti.

Görüşme saat 17:00'de başladı. Memleket Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşşen görüşme sona erdi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve İnce kameraların karşısına geçti.

Görüşme sonrası açıklama

Kılıçdaroğlu, "Bizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Doğal olarak deprem bölgesi olmak üzere pek çok sorunu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili çözümleri de ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz" dedi.

Muharrem İnce ise, "Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEK

Gazetecilerin 'Adaylıktan çekilecek misiniz?' sorusuna İnce, "Hayır" yanıtını verdi.

Ne olmuştu?

Gültekin Uysal’a Temel Karamollaoğlu’na gösterdikleri ilgiyi Davutoğlu’na, Babacan’a gösterdikleri saygıyı kendisine gösterilmediğini söyleyen İnce, adaylıktan çekileceğine yönelik yapılan iddialara “Kardeşim ben siyaset yapmak istiyorum. Peki neden çekileyim siz adayınıza güvenmiyor musunuz? Demokratik bir hak değil mi?” ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan kendisine yönelik bir teklif olmadığını ifade eden İnce, Kılıçdaroğlu ile görüşmeye açık olduğunu kaydetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri