İmamoğlu zamana karşı yarışıyor! Adaylık için önemli süreç

Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu köşesine taşıdı.

EMİNE KAŞIKCI- 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına gitti.

Geçici sonuçlar sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi ve Erdoğan yüzde 52.18 oy CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.82 oyda kaldı.

Erdoğan'ın seçimi kazanmasıyla Kılıçdaroğlu eleştirilerin hedefi oldu.

Kılıçdaroğlu ise ikinci tur seçimlerinin ardından yaptığı ilk açıklamada mücadeleye devam edeceğini söylemişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarına ilişkin ilk kez yaptığı konuşmada 'değişim' vurgusu ön plana çıkmıştı.

İmamoğlu "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; "Değişmeyen tek şey değişimdir." notuyla videolu paylaşımda bulunmuştu.

"İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "İmamoğlu’na hapis cezası onandı mı" başlıklı köşe yazısı kaleme aldı.

Selvi, 'YSK üyelerine hakaret' iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş" iddiasında bulundu.

Öte yandan Selvi, İmamoğlu için "Ne kadar doğru bilmem" diyerek “Siyasi yasak kapsamına girersem tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamam. Karar kesinleşmeden önce CHP Genel Başkanı olursam, ana muhalefet partisinin liderini yasaklayamazlar” şeklinde düşündüğünü ileri sürdü.

"İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı'na aday"

Ayrıca bundan dolayı acele ettiğini söylediklerini aktardı.

Selvi, İmamoğlu için "CHP Genel Başkanlığı için aday mı derseniz, ona net bir cevap verebilirim. Aday, derim." dedi.

Selvi'nin yazısından ilgili kısım şöyle:

SİYASİ YASAK MI GELİYOR

Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İmamoğlu bu kararı İstinaf Mahkemesi’ne götürdü. Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş.

CHP GENEL BAŞKANI

Ne kadar doğru bilmem. Bunun üzerine “Siyasi yasak kapsamına girersem tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamam. Karar kesinleşmeden önce CHP Genel Başkanı olursam, ana muhalefet partisinin liderini yasaklayamazlar” diye düşünüyormuş. Bundan dolayı acele ettiğini söylüyorlar.

İstinaf Mahkemesi’nden onama çıksa dahi bunun bir de Yargıtay yolu var. İmamoğlu, “Yargıtay’dan da 6-7 ay içinde onama çıkarsa aday olamam” diye düşünmüş olabilir.

İMAMOĞLU ADAY

Ama Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı için aday mı derseniz, ona net bir cevap verebilirim. Aday, derim. Ama başta İstanbul il örgütlerinden olmak üzere, teşkilatta ve belediyelerde İmamoğlu’nu istemeyenler var. Bir kısmı Ankara’ya gelerek Kılıçdaroğlu’na desteklerini bildirdiler. İmamoğlu karşıtı belediye başkanları yerel seçim öncesinde listeleri İmamoğlu’nun belirlemesini istemiyorlar. Kılıçdaroğlu onlara yeniden adaylık sözü verirse devreye girmeye hazırlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri