İddia: Muharrem İnce bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce için adaylıktan çekileceği iddiası ortaya atıldı. TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, CHP’nin İnce’ye bir bakanlık (Milli Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önereceğini öne sürdü.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilip çekilmeyeceği siyaset gündeminin en merak edilen konuları arasında yer alıyor.

Kılıçdaroğlu ve İnce dün Memleket Partisi Genel Merkezi’nde görüşme sağlamış ve görüşmeden sonra yapılan açıklamada İnce, adaylıktan çekilmeyeceğini açıklamıştı.

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, 'İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak' başlıklı yazısında, İnce’nin CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiğini, CHP’nin İnce’ye bir bakanlık (Milli Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önerileceği öne sürüldü.

Öte yandan Aktaş, İnce’nin bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını açıklayacağını iddia etti.

Aktaş, iki parti arasında son dakikaya kadar müzakereler süreceğini, anlaşmanın olmama ihtimalinin bakanlık sayısındaki ısrara bağlı olacağını ileri sürdü.

Aktaş’ın ilgili yazısı şöyle:

Benim kulislerden öğrendiğim, Muharrem İnce’nin, CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiği. Fakat SP, Gelecek, DEVA ve DP’ye de listelerinde yer verecek olan CHP’de milletvekili listesi hazırlamak şu sıralarda en büyük sorun. Buna rağmen CHP, İnce’ye bir bakanlık (Millî Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önerecek.

Cumhurbaşkanı adaylığı kesin listesi YSK tarafından açıklanmadan, Muharrem İnce’nin, Kemal Kılıçdaroğlu lehine yarıştan çekilme olasılığı hiç de söylenildiği kadar düşük değil. Büyük olasılıkla bu akşam saatlerinde İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak.

Elbette iki parti arasında son dakikaya kadar müzakereler sürecek. Anlaşmanın olmaması bakanlık sayasındaki ısrara bağlı.

Eğer Muharrem İnce, iki bakanlık alma ısrarından vazgeçmezse anlaşma sağlanamayabilir.

Tüm bunlar bu akşam saatlerine kadar belli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri