HDP hangi isimle seçime girecek?

HDP'nin kapatılma süreci devam ederken kapatılma ihtimaline karşı hangi isimle seçime gireceği siyaset gündeminin konularında yer alan bir soru. Peki, HDP hangi isimle seçime girecek?

Halkların Demokratik Partisi HDP’nin kapatılma davası sürüyor.  

Kapatma davasında sözlü savunma tarihi partinin isteği üzerine 1 ay ertelendi.

Buna göre HDP 11 Nisan’da sözlü savunmasını gerçekleştirecek.

Üçüncü ittifak diğer adıyla Emek ve Özgürlük Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) eş başkanları, başkanları ve sözcüleri, Ankara'daki toplantıda bir araya geldi.

İttifakı oluşturan 6 siyasi parti ve kurum, toplantının ardından yazılı açıklama yaparak seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girme kararı aldılar.

14 mayısta gerçekleşecek olan seçimler Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girdiklerini açıklayan 6 siyasî parti şu ifadeleri kullandı:

“Mücadele ittifakı olarak başlattığımız süreci, genişleyerek bir seçim ittifakı haline de getirmek üzere bir irade ortaya çıktı. Seçime, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girme kararı alındı. Teknik çalışmalarda HDP başta olmak üzere ittifakın bileşeni olan tüm güçlerin kazanımlarını koruyup geliştirecek yol ve yöntemler esas alınacak.

Gündem başlıklarımızdan biri olan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili geniş çaplı bir tartışma yürüttük. Depremden sonra cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecini tekrar değerlendirme kararı almıştık. Bugün yürüttüğümüz tartışma neticesinde oluşan ortak tutumumuzu en kısa zamanda bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşma kararı aldık.

Siyasi yasakların ve davaların, şiddetin ve baskının artarak devam ettiği bir atmosferde, seçim süreci ve sandık güvenliğine dair tüm toplum kesimleriyle sürdürdüğümüz ortak çalışmaları hız kazandırarak devam ettiriyoruz."

HDP hangi isimle seçime girecek?

Diken'de yer alan habere göre, HDP kendi adıyla seçimlere katılmama kararı aldı.

HDP’nin seçimlere katılmama kararının temelinde 11 Nisan’da partinin eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın yapacağı sözlü savunma sonrası partinin kapatılması ihtimali bulunuyor. Parti yöneticileri ‘Yüzde 1’lik bir risk bile göze alınmayacak’ görüşünde.

Kapatma davasında son olarak HDP’nin sözlü savunması 14 Mart’tan 11 Nisan’a ertelenmişti. Milletvekili aday listelerininse en geç 10 Nisan’da verilmesi gerekiyor.

Seçimlere girmeyecek HDP’nin adaylarıysa geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlere girebileceği ilan edilen Yeşil Sol Parti listesinden katılacak.

Parti son kongresinde amblem değişikliğine giderek amblemini HDP’nin amblemine benzetmişti.

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'tan konuya ilişkin açıklama gelmişti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş, Yeşil Sol Parti'nin logosunun görselini paylaşarak "Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Bu görselin renkli çıktısını alıp evde buzdolabı kapısına, oda kapılarına yapıştırın lütfen. Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak. Haydi arkadaşlar, elden ele…" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri