Gamze Akkuş İlgezdi kimdir? Kaç yaşında?

CHP’nin kesin milletvekili aday listelerinin belli olmaya başlaması ile birlikte listede yer alan isimler de merak edilmeye başlandı. Peki bu isimlerden biri olan Gamze Akkuş İlgezdi kim? Nereli?

Berrin Ozan Yeşiltepe - CHP 14 mayıs seçimleri aday listeleri son şeklini aldı. Özellikle listede yer alan CHP İstanbul milletvekili adaylarının kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Listenin üst sıralarında yer bulan Gamze Akkuş İlgezdi de bu isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Gamze Akkuş İlgezdi’nin ne iş yaptığı ve siyasi kariyeri merak konusu oluyor. İşte tüm bu soruların yanıtları…

Gamze Akkuş İlgezdi kaçıncı sıradan aday?

Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul 1. Bölge 2. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Bu sıralama ile Meclis’e girmesi kesin gözüyle bakılan İlgezdi, halen vekillik görevini yürütüyor. Aynı zamanda diş hekimi olan İlgezdi, 54 yaşında. İşte merak edilen aday ile ilgili tüm bilgiler…

Gamze Akkus İlgezdi kim?

1969 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Hizmet içi eğitim programıyla, çene cerrahisi master eğitimini tamamladı. Meslek hayatına, 1992’de SSK Topçular Dispanseri’nde başladı.

1993’te SSK Okmeydanı Hastanesi’ne atandı. 9 yıl ameliyathane bölümünün sorumluluğunu yürüttü. 1999 – 2001 yılları arasında Başhekim Yardımcılığı görevini üstlendi. Aynı yıllarda KESK’in aktif üyeleri arasında yer aldı. 18 yıl hizmet verdiği Sağlık Bakanlığı’ndan 2009 yılında ayrılarak, İçişleri Bakanlığı kadrosuna geçti. 7 yıl yerel yönetimlerde görev alarak, projeler üretti. Burada Prof. Türkan Saylan Tıp Merkezi’ni kurarak, hekim olarak görev aldı. Kadın Sığınma Evi, Teknolojik Gençlik Merkezi, Mamografi Merkezi, festivaller, sanat kursları ve bağımlılıkla mücadeleye yönelik sosyal çalışmaları projelendirip, hayata geçirdi.

2011 yılında, Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde başladığı Yüksek Lisans Eğitimini, “Yerel Yönetimlerde Kültür ve Sanat Politikaları” çalışmasıyla tamamladı. Aynı üniversitede Siyaset Bilimleri alanında Türkiye'de sosyal demokrasinin tarihi yolculuğunu anlattığı tezi ile 2020 yılında Doktorasını tamamladı.

25, 26 ve 27'nci dönemlerde İstanbul Milletvekili seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi 35’nci, 36’ncı 37’nci Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. 37. Olağan Kurultayında MYK’da Halkla İlişkiler, Sağlık ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. TBMM 27. Dönem İstanbul Milletvekili ve CHP Halkla İlişkiler, Sağlık ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

Sosyal Dönüşüm Vakfı ile Anneler Platformu’nun kurucusudur. Müzik alanında çalışmaları vardır, MİYOR-BiR üyesidir. “Kadının Dönüşümü-Karanlığın Tahakkümü” adlı kitabı 2017 yılında yayımlanmıştır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri