Eski vekil Ali Şeker CHP Kurultayı’nda konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 6 Eylül tarihinde “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” düzenledi. Ankara ATO Congresium’da yapılan Kurultay’a Genel Başkan Özgür Özel ve CHP eski milletvekili Dr. Ali Şeker’de katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara ATO Congresium’da İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nı gerçekleştirdi. Genel Başkan Özgür Özel, kurultaya CHP’nin eski genel başkanlarından Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile birlikte katıldı.

Özgür Özel ve CHP’nin önceki genel başkanları, kurultay başlamadan önce alanda bulunan ve geçmiş kurultayların fotoğraflarından oluşan sergiyi ziyaret ederek eserleri inceledi.

Kurultay’ın açılış konuşmasını Genel Başkan Özgür Özel yaptı. Özel, konuşmasında kurultayın amacını “Bugün burada daha demokrat, daha ilerici bir tüzüğü hayata geçirmek, partimizin iktidar programının çalışmalarını başlatmak üzere bir araya geldik. Başarıyı getiren değişim anlayışını, partimizin yazılı belgelerine birlikte yansıtacağız.” sözleriyle ifade etti.

Eski vekil de kurultayda konuştu!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 25., 26. ve 27. dönemlerde İstanbul milletvekili olarak görev yapan Dr. Ali Şeker’de kurultaya katılan isimler arasındaydı.

Şeker, yaptığı konuşmada ön seçim gerektiğini vurgulayarak;

“Biz amasız fakatsız sakatsız bir ön seçim istiyoruz ve bunlar genel başkan vekili değil milletvekili olmalı. 12 Eylül Anayasası bile siyasi partilere ön seçim yapma imkanı tanıyor. Niye biz bu imkanı kullanmıyoruz? Biz 12 Eylül’den daha mı geri bir noktadayız ki 12 Eylül Anayasası’nın bize tanıdığı imkanların gerisinde bir demokratik iklim yaratmaya çalışıyoruz? ” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ile bir araya geldi
YRP'li Suat Kılıç: Erken seçim kapıda desek yanılmış olmayız!
Adaylığı konuşuluyordu: Mansur Yavaş’tan ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ hakkında açıklama geldi

Politika Haberleri