Erdoğan’ın başdanışmanı da iktidar değişimini ‘darbe’ olarak niteledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da olası bir iktidar değişimini ‘darbe’ olarak niteledi.

EMİNE KAŞIKCI- İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini ‘darbe girişimi’ olarak nitelendirmişti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da "Bu seçim işgalcilerle, istiklal harbi verenler arasında yapılan arasında bir seçim" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'da 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde iktidar değişikliğinin Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olacağını söyledi.

Uçum, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a konuştu. Uçum şu ifadeleri kullandı: 

Seçim küresel sistemde çeşitli mecralarda takip ediliyor. Dünyada mazlum milletler, İslam coğrafyası, Türkiye’nin yükselişinden umut üretmiş durumda. 2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur. Bu başarılabilir mi ayrı konu. Temel devlet doktrinlerinin korunacağına ilişkin güven veren bir yaklaşımları yok.

Ekonomik krizlerle mücadele konusunda şimdiye kadar uygulanan modellerden farklı. Türkiye ulusal demokrasi programını hayata geçirdi, milli ekonomi programını hayata geçiriyor. Krizlerle mücadelede büyüme stratejisine dayalı program.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri