Ekrem İmamoğlu değişimde kararlı: Sadece kurulla olmaz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçim kaybettik. Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kaybettik. Bu seçimlerden sonra da, şunu yapamayız: Aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesiyle CHP'de 'değişim' vurgusuyla öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim talebini tekrarlayarak değişimin sadece bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kaldı.

Ardından yükselen istifa çağrılarına adeta kulaklarını kapayan Kılıçdaroğlu, yaptığı ilk açıklamada mücadeleye devam edeceğini söylemiş ardından sorulan istifa sorusu üzerine Parti Meclisi’nde karar verileceğini belirtmişti.

Sonrasında alınan kararla CHP Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin istifalarını sunmuş ve kadrosunu belirlemişti.

İmamoğlu değişim talebini yineledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarına ilişkin ilk kez yaptığı konuşmada 'değişim' vurgusu ön plana çıkmış ve Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüşmeler gerçekleştirmişlerdi.

Gazeteci İsmail Saymaz da İmamoğlu'nun iktidar değişikliği için CHP'de bir değişim ihtiyaç olduğunu belirterek "Ben değişime önderlik yapabilirim" dediğini aktarmıştı.

İmamoğlu değişim talebi konusunda ısrarını sürdürerek "Ben aynı yerde devam ediyorum, değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım." dedi.

Değişimin sadece kendisinin değil tüm toplumun istediğini söyleyen İmamoğlu, her kesimin ne istediğini anlamanın şart olduğunu savundu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Devletimiz, milletimiz her şeyin önünde yer almıştır benim için. Siyasi partilerin hizmet aracı olduğunu defalarca dile getirdim. Değişim meselesi önemli, değişim çok önemli bir kavram. Geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamada aslında net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Topyekûn bir değişim, bir anlayış değişimi, köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum, değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım.

Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağının hepimiz bilincindeyiz. Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız."

"Elbetteki tüm duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı şekilde kendisi ile paylaştım İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olmaya devam edeceğim. Süreci takip ediyorum.

Öte yandan İsmail Saymaz, İBB Başkanı İmamoğlu'nun olağanüstü kurultayın Mart 2024'teki seçimlerden öncesinde yapılmasını ve genel başkanlık da dahil, bütün makamların değişebileceği demokratik bir sürecin başlatılmasını istediğini söyleyerek Kılıçdaroğlu'na seçime gitmesini önerdiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun ise kurultayın seçimlerden sonrasına bırakılmasını aktardığını ifade etti.

Bunun üzerine ise Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'sına İmamoğlu'na yakın hiçbir ismi almadığını konumunu sağlamak için de kendisine sımsıkı bağlı olan isimlerle MYK'yı kurduğunu iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri