CHP’li Ali Şeker’e paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” davası

Eski CHP Milletvekili Ali Şeker, 7 yıl önce paylaştığı tweetler nedeniyle yargılanıyor. Şeker’e Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla iki ayrı dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski CHP Milletvekili Ali Şeker'e sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açıldı. 7 yıl önce Twitter üzerinden yapılan paylaşımlar nedeniyle ihbar üzerine açılan davalardan ilki görüldü. Şeker, “Düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğim” dedi.

“Tayyipler Alemi” paylaşımı davalık oldu

MLSA'dan Nalin Öztekin'in haberine göre, davalardan birinin konusunun Ali Şeker'in Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde sergilenen "Tayyipler lemi" karikatürünü sosyal medyada paylaşması olduğu öğrenildi. Savcılık, Şeker'in bu paylaşımını "eleştiri ve mizah sınırlarını aşarak Cumhurbaşkanı'nın şeref ve saygınlığına saldırı" olarak değerlendiriyor.

6 ayrı paylaşım için ikinci dava!

Öte yandan Şeker hakkında yürütülen ikinci iddianamede ise Şeker'in geçmişteki iktidar eleştirilerini içeren altı sosyal medya paylaşımı suç unsuru olarak gösteriliyor. Bu paylaşımlar, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından incelendiği öğrenilen paylaşımlar "devletin siyasal iktidar yapısına karşı işlenmiş suç" olarak nitelendiriyor ve Şeker'in "zincirleme suç" işlediğini iddia ediliyor.

İlk duruşmanın tarihi belli oldu

"Tayyipler lemi" karikatürü ile ilgili dava 18 Kasım'da Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek, diğer paylaşımlar ise Asliye Ceza Mahkemesi'nde, daha sonra açıklanacak tarihlerde görülecek.

“Demokrasiyi savunmaya devam edeceğim”

3 Ekim tarihinde Ankara Adliyesi’nde görülen ilk davanın ardından Damga’ya açıklamalarda bulundu. Demokrasiyi, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğini açıklayan Şeker, kendisine destek olmak için duruşmaya gelenlere tek tek teşekkür etti.

CHP'li vekillerden destek

Ali Şeker’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Bugün yüzlerce dava takip ettiğim Ankara Adliyesi’ndeydim. 7 sene önce attığım tweetler nedeniyle hakkımda açılan davada,34.Ağır Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. Düşünce ve ifade özgürlüğünü, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Duruşmaya gelerek dayanışma gösteren Sn. TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, Önceki Dönem TBMM Başkan Vekili Sn. Levent Gök, Milletvekili Arkadaşlarım Servet Ünsal , Ünal Demirtaş, Mahmut Tanal, Süleyman Bülbül ve Değerli Avukat Ağabeyimiz Zeynel Öztürk’e teşekkür ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri