CHP Milletvekili Mahmut Tanal: "Züppe hakaret değildir!"

Türkiye Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Şanlıurfa Milletvekili ve eski avukat Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı'na "Züppe" dediği için ağır eleştirilere maruz kalan Tuncay Özkan hakkında açıklama yaptı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Züppe" ifadesini kullanması sonucu maruz kaldığı tepkilere yanıt verdi.

Tanal, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Züppe” kelimesinin Yargıtay içtihatlarına göre suç teşkil etmediğini vurguladı.

Beyaz AKP'lileri görmezden gelmiş

Yaptığı paylaşımda, yaşananların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik "gösteriş müptelası elitistler” şeklindeki sözlerinden kaynaklandığını belirten Mahmut Tanal;

"“İtibardan tasarruf olmaz” anlayışı doğrultusunda Beştepe’de, yazlık, kışlık saraylarda israf ve şatafatta sınır tanımayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette köşeyi dönen, haktan kopuk, kibir abidesi beyaz AKP’lileri görmezden gelerek, CHP'ye yönelik "gösteriş müptelası elitistler” deyivermiş. İzmir Milletvekilimiz Tuncay Özkan da saraydaki şatafata, lükse, israfa ve elitizme vurgu yaparak, eleştirilerde bulunmuştur." ifadelerini kullandı.

Bu siyasi hamlelere boyun eğmeyeceğiz!

Tanal, açıklamasının devamında, hukukçu bir milletvekili olmasının da etkisiyle "Züppe" kelimesinin ne Yargıtay ne de Türk Dil Kurumu tarafından hakaret sayılmadığını belirtti. Yargıtay'da hakaret sayılmamasına rağmen, Tuncay Özkan'a jet hızıyla dava açılmasının siyasi nitelikte bir hamle olduğunun altını çizen Mahmut Tanal konuya dair tepkisini;

"Öncelikle Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre 'züppe' kelimesi, yapmacıklığı ve aşırılığı eleştiren bir niteleme olup, hakaret içermemektedir.

Yargıtay içtihatlarına göre de “züppe” ifadesi hakaret değildir ve suç teşkil etmemektedir.

Buna rağmen İzmir Milletvekilimiz Tuncay Özkan hakkında jet hızıyla soruşturma başlatılması, tamamen siyasi bir adımdır.

Bu soruşturma, yalnızca Tuncay Özkan’ın sesini kısmaya yönelik değil, aynı zamanda Türk halkının gerçekleri dile getiren her bir ferdini sindirme çabasının bir parçasıdır.

Ancak unutmayın ki, korku ve baskı ile gerçekleri örtbas edemez, halkın sesini susturamazsınız!

Siyasetçiler, özellikle de Partili Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan, ağır eleştirilere katlanmak zorundadır.

Bu siyasi hamlelere boyun eğmeyeceğiz! Halkın gücü, sarayın korku siyasetine galip gelecektir!

Ekonomimizi batıran AKP iktidarı artık ülkeyi yönetememektedir. bu tabloda erken seçim kaçınılmazdır. Erken seçim talebini biz de dile getiriyoruz. Korkmak yok, mücadeleye devam." sözleriyle ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kasımpaşa - Adana Demirspor maçının ardından teknik direktörlerin değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeşil Vatan açıklaması
İstanbul Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı!

Politika Haberleri