Cengiz Çandar: O görüşmede Erdoğan tarihi bir laf etti

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, geçmiş zamanda kendisine verilen raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a götürdüğünü ve orada tarihi bir laf söylediğini dile getirdi.

EMİNE KAŞIKCI- Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, aday gösterilmesi sonrası tartışmaların odağında yer almıştı.

Çandar, geçtiğimiz günlerde katıldığı yayında HDP’ye ilişkin kullandığı ve tepki çeken, “Birtakım sol kuruluşlar da var, bunlar biraz dekorasyon gibi” ifadelere yer vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la akıl verme kategorisine girecek tek görüşmesi olduğuna değinen Çandar, "Erdoğan'ın benden akıl aldığı bir durum olmadı hiç. Görüştük ama akıl aldığını söyleyemem. Bir tek Mezopotamya Ekspresi kitabıma koyduğum bir görüşme var. O görüşmenin fotoğrafı da vardır kitapta, zaten Erdoğan'la tek fotoğrafım odur. Akıl vermekse işte o görüşmedir, onun dışında bu kategoriye girecek başka bir görüşmem yok. O görüşmenin tarih 2005'dir." dedi.

Görüşmenin ayrıntısına yer veren Çavdar, Eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci'nin Turgut Özal'a vermesi için yazdığı bir raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a götürdüğünü ve "Karadenizli hemşeriniz, Türkiye'nin gördüğü en düzgün adamlardan biridir Kahveci. Bunu o hazırlamıştı" diyerek verdiğini ve orada kendisine tarihi bir laf ettiğini söyledi.

Çavdar "Kürt sorunu diyerek ben yanlış yaptım aslında, öyle dememeliydim" dediğini ve "Bu görüşme dışında aklı verme ifadesini karşılayan hiçbir görüşmem yoktur." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Kendisini politik olarak özgürlükçü demokrat olarak tanımlayan Çavdar, "AKP'den 2001'de teklif gelseydi kurucuları arasında olmayı kabul eder miydiniz?" sorusuna "Edebilirdim" yanıtını verdi.

T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Çandar, "Samimi bir şey söyleyeyim mi? Edebilirdim. Ederdim diyecek kadar net değil kafam, ama edebilirdim. Çünkü ben oldum olası bir itiraz adamı oldum. Neyse o günün rejimi, ona itiraz eden oldum. O dönemdeki AKP, 28 Şubat süreci sonu ortaya çıkan bir parti olacaktı. Ben 28 Şubat'ta Mehmet Ali Birand ile birlikte andıç yemiş bir 28 Şubatzede olarak, İslam ile ve Müslümanlarla mutlaka bir mutabakat zamanı bulunması gerektiğini savunmuş biri olarak, onların ayrımcılığa uğramasına zaten itiraz eden bir demokrat olarak edebilirdim teklifi belki de." dedi.

Ayrıca Çavdar AK Parti'ye 2007'de AKP'ye oy verdiğini söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri