Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat İşhan oldu. İshahan'ın hayatı ve eğitimiyle ilgili bilgiler internette en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Müge Yücetürk - Yeni kabinenin açıklanmasının ardından Vedat İshahan'ın kim olduğu sorusu internette en çok arananlar listesine girdi. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın İshahan, 1966 yılında Mardin'in Artukur ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamlayan İşhan Bey, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Önlisans ve Sosyal Hizmet Öğretmenliği eğitimlerini Hacettepe Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan İşhan Bey, uygulama ve katkılarından dolayı 2016 yılında Meclis Ödülü'ne layık görülmüştür.

İshahan, çalışmalarında çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politika, sosyal konular, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal refah, dezavantajlı gruplar, endüstriyel ilişkiler ve emek konularını ele almıştır. aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası, emeklilik sistemi. Post-processing konularında uzmanlaştı. 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Yardım Programı'nın (ASDEP) ilk saha çalışmasında Genel Koordinatör olarak görev yapan İshahan, 2012 yılından itibaren AKP Genel Merkez Sosyal Politikalar Daire Başkanlığı'nda akademik danışman olarak görev yapmaktadır.

Bu dönemde “Hedef 2023: Yaş Dostu Politikalar ve Milli İradenin Zaferi kitaplarının hazırlanmasına yardımcı oldu.

8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politika Komitesi Üyeliğine, 17 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politika Komitesi Başkan Yardımcılığına atanan İşhan, 17 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politika Komitesi Üyeliğine atanmıştır. Aralık 2021. Yapılan araştırma ve ilgili araştırma. Kurumlar ve Siteler - Her ülkedeki mevcut sosyo-politik gelişmelerin incelenmesi. Bir politika stratejisi formüle edildi.

Başkanlığının bir parçası olarak İşkan, Yüzyılın Sosyal Politikası kitabının yayınlanmasına katkıda bulundu.

Işıkhan, İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri