AK Parti milletvekili adayları kim? AK Parti milletvekili aday listesi açıklandı mı?

AK Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili olacak isimlerin listesini yayınladı mı? AK Parti milletvekili adayları kim?

Fatma Müge Yücetürk - MHP’nin aday listesini açıklamasının ardından gözler diğer partilere çevrildi. AK Parti milletvekili aday listeleri açıklandı mı? İşte Erdoğan’ın konuya ilişkin yaptığı ilk açıklama…

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerine partilerin hangi adaylarla gireceği netleşmeye başladı. Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP'nin milletvekili kesin aday listelerini kamuoyu ile paylaşması sonrasında siyaset kulisleri hareketlendi. İttifakta yer alan 4 siyasi partinin kendi aday listeleri ile seçime gideceği daha önde duyurulmuştu.

AK Parti'nin milletvekili adayları açıklandı mı?

Kesin aday listesi merakla beklenen partiler arasında ilk sırada AK Parti geliyor. Seçimler öncesinde milletvekili aday listelerinin nasıl şekilleneceğini merak eden vatandaşlar, "2023 AK Parti milletvekili adayları ne zaman belli olacak?", "AK Parti milletvekili adayları kim?" ve "AK Parti 2023 seçimleri milletvekili adayları açıklandı mı?" gibi soruların yanıtını arıyor.

Erdoğan ne demişti?

Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir programda 28. Dönem milletvekilliği adayları ile ilgili verdiği demeç, partilileri heyecanlandırdı.  

Erdoğan; "Hafta sonuna kadar bunları zaten kesinleştireceğiz. Kesinleştirdikten sonra da bunların açıklamalarını da inşallah büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde şöyle güzel bir törenle arkadaşlarımızın yerlerini, konumlarını, hatta listeyi malum vereceğiz. Bu liste de zaten Yüksek Seçim Kurulu'na verildikten sonra kim nerede hepsi ortaya çıkmış olacak. Kabinedeki arkadaşlarımızla ilgili çalışmalarımızı hala devam ettiriyoruz. Onları da netleştirdikten sonra açıklarsak daha isabetli olabilir. Çünkü her an her şey değişebiliyor." değerlendirmesini yaptı." ifadeleri ile çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından gözler Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti yönetimine çevrildi. AK Parti 28. Dönem kesin milletvekili aday listesinin paylaşılmasıyla, listede yer alan isimlerin kim olduğu ve kaçıncı sıralardan aday gösterildiği de öğrenilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri