AK Parti, Gergerlioğlu'nun vekilliğine hapis cezasını gerekçe gösterdi: YSK itirazı reddetti

Yeşil Sol Parti’den Kocaeli milletvekili seçilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, AK Parti'nin vekilliğine yaptığı itirazı YSK'nin reddettiğini duyurdu.

EMİNE KAŞIKCI- AK Parti, Kocaeli’de Yeşil Sol Parti’den milletvekili seçilen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğine itiraz etti.

Gergerlioğlu dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AK Parti'nin vekilliğinin itirazına "Vekilliğimi düşürüp hapse attırdılar, çıktım tekrar seçildim, doymamışlar" diyerek tepki göstermiş ve AYM kararını hatırlatarak yargıyı manipüle etmeye çalıştıklarını söylemişti.

AK Parti adına itirazda bulunan avukat Emre Arık, Kocaeli İl Seçim Kurulu'na verdiği dilekçede Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun seçilme yeterliliğine sahip olmadığı halde aday gösterildiğini ve 2 yıl 6 ay hapis cezasının bulunmakta olduğunu söyleyerek milletvekili seçilme yeterliliğine engel olduğunu belirtti.

Gergerlioğlu, bugün yaptığı paylaşımda ise YSK'nin itirazı reddettiğini duyurdu.

Gergerlioğlu, YSK'nın "sabıkası olmadığından talebin reddine" karar verdiğini açıkladı.

Bu yapılan itirazı "saçma ve gülünç" olarak nitelendiren Gergerlioğlu, "Daha çok ders alacaklar. Ak Parti Genel merkezi ve Kocaeli il başkanlığına 1 koli soda gönderiyorum, hazımsızlıkları geçsin! Hakkın ve halkın dersleri daha bitmedi! Zalimler kaybedecek, halk kazanacak." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri