Adaylığı konuşuluyordu: Mansur Yavaş’tan ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ hakkında açıklama geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında "cumhurbaşkanı adaylığı" iddiası gündeme gelmişti. Yavaş'tan konu hakkındaki iddialara yanıt geldi.

Mansur Yavaş hakkında konuşulan "cumhurbaşkanı adaylığı" iddiasına yanıt verdi. Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililer yer alırken, Yavaş önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ümit Erkol, yerel seçimlerdeki başarılar dolayısıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP örgütleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanlarına tebrik mesajında bulunurken,

Mansur Yavaş, konuşmasında parlamenter sistem vurgusunda bulundu ve şöyle konuştu:

"1885'te söylenmiş, 'Fazla güç insanı bozar' diye. Bugün kuvvetler ayrılığından bahsetmenin imkânı yok. Parlamento işlevsizleştirildi. Ne talimat giderse kararnamelerle idare ediliyor. İnşallah Tüzük Kurultayı'nda özellikle parlamenter sisteme geçiş konusunda çok kuvvetli söylemlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."

TARTIŞMALARA SERT YANIT VERDİ


Yavaş, ayrıca “Cumhurbaşkan adaylığı” hakkındaki tartışmalara da sert yanıt verdi ve:

"Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. 2019'dan 2023 seçimlerine kadar üstlerine vazife gibi yandaş olarak tabir edilen televizyonların tek konusu 'Aday kim olacak?' deyip fitne çıkararak insanları birbirine düşürmekti. Yine başladılar.

"BU TARTIŞMALARA MEZE OLMAK HOŞUMUZA GİTMİYOR"

Bizler kazandığımız belediyede insanları nasıl rahat ettiririz, huzurlu bir şekilde yaşadıkları kentte nasıl memnun ederiz diye uğraşırken bu tartışmalara meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor. Bunların CHP içerisinde bir iç çatışma yaratmaktan başka bir gaye gütmediğinin ve bizim bunların içinde olmayacağımı herkesin bilmesini istiyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Eski vekil Ali Şeker CHP Kurultayı’nda konuştu

Politika Haberleri