Chery 'ben buradayım' diyor!

Chery Group, yayınladığı 2023 Chery ESG Raporu ile üretimden lojistiğe, satıştan kullanım ve geri dönüşüme kadar farklı alanlarda elde ettiği önemli başarıları gözler önüne seriyor.

Chery Group, yayınladığı 2023 Chery ESG Raporu ile üretimden lojistiğe, satıştan kullanım ve geri dönüşüme kadar farklı alanlarda elde ettiği önemli başarıları gözler önüne seriyor. Bu kapsamda Chery, önümüzdeki 25 yıl içinde 71.500 MWsa temiz enerji üretmeyi ve CO2 emisyonlarını yaklaşık 50.000 ton azaltmayı öngörüyor.

Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden Chery Group, Ar-Ge gücü ve teknolojik üstünlüğüyle ürettiği birbirinden iddialı modellerin yanı sıra sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Günümüzün sürdürülebilir büyümeye yönelik küresel eğiliminde, çevre dostu ve düşük karbonlu seyahat çözümleri yaratmaya odaklanan Chery; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) stratejilerini aktif olarak uyguluyor.

Önemli adımlar atıldı

Chery, döngüsel ekonominin önde gelen temsilcisi olma sorumluluğuyla, 2023 ESG raporunda vurgulandığı üzere üretim, lojistik, satış, kullanım ve geri dönüşümde önemli ilerlemeler kaydetti. Chery, döngüsel ekonomiyi ilerletmedeki güçlü taahhüdünün ve önemli başarılarının altını çizerek, yüzde 95’in üzerinde araç geri dönüşüm oranı elde etti. Chery, fotovoltaik sistemlerin ve jeotermal ısı pompalarının kurulumu da dahil olmak üzere üretim süreçlerinde yoğun bir temiz enerji stratejisi uygulayarak çevre dostu verimliliği önemli ölçüde artırdı. Markanın Çin’in Wuhu kentindeki merkezi, 2023 yılının sonuna kadar, 76 MW fotovoltaik kapasite kurarak 198.900 MW saat elektrik üretti ve kendi ürettiği elektriği kullanma oranı yüzde 93,9’a ulaştı ve CO2 emisyonlarını yaklaşık 140.000 ton azalttı. Bunun dışında yeni enerji fabrikaları da önümüzdeki 25 yıl içinde 71.500 MWsa temiz enerji üretmesi ve CO2 emisyonlarını yaklaşık 50.000 ton azaltması beklenen 3,25 megavatlık fotovoltaik güç sistemi ile donatılmış durumda. Chery, düşük karbonlu süreçler açısından entegre kalıp döküm ve düşük sıcaklıkta entegre kaplama teknolojilerini aşamalı olarak uyguluyor. Bu gelişmeler sadece üretim verimliliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda enerji tüketimini ve karbon emisyonlarını da önemli ölçüde azaltıyor. Birçok model, düşük karbonlu üretim için sağlam bir temel oluşturan çevre dostu teknolojilere sahip.

Lojistikteki karbon oranını düşürüyor!

Chery, küresel operasyonların hızlı büyümesine yanıt olarak, düşük karbonlu ve verimli bir lojistik zinciri oluşturmak için lojistik sistemini sürekli olarak optimize ediyor. Şirket, lojistik verilerini analiz etmek ve verimli ulaşım stratejileri geliştirmek için dijital bir ulaşım yönetim sistemi kullanıyor. Şehir içi taşımacılığı, malların uzaktan konsolidasyonu ve ulaşım entegrasyonu gibi yöntemler yükleme verimliliğini artırıyor ve ulaşım sıklığını azaltıyor. Chery ayrıca nehir ve deniz yoluyla doğrudan nakliye, araçların sürülerek gemiye yüklenmesi ve boşaltılması dışında demiryolu ile su yolları kullanımını artırarak düşük karbonlu taşımacılık çözümlerini de aktif olarak benimsiyor. Chery, tesis içi parça taşımacılığında lojistik operasyonlarının karbon ayak izini daha da azaltmak için tamamen elektrikli forkliftler ve çekici kamyonlar kullanıyor. Şirket, çevre dostu yapı malzemeleri kullanarak enerji tüketimini azaltmak için showroomların gün ışığı ve aydınlatma sistemlerini optimize ederek bayileri inşaat ve operasyon aşamasında sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşılamaya teşvik ediyor. Chery ayrıca, yeni enerji aracı kullanıcıları için daha fazla kolaylık sağlamak, otomotiv tüketimini düşük karbonlu ve çevre dostu bir yöne yönlendirmek için kamuya açık alanlarda şarj istasyonları ve destek tesisleri kuruyor. İçten yanmalı araçlarının ve şarj edilebilir hibrit araçların enerji verimliliği parametrelerini sürekli olarak optimize eden Chery, enerji dönüşüm verimliliğini artırıyor, enerji iletim kayıplarını azaltıyor ve enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için sistem enerji tüketimini azaltıyor. Chery, bunun dışında yeni enerji araçlarının menzilini ve şarj kolaylığını iyileştirmeye odaklanarak kullanıcıların daha rahat ve ekonomik bir çevre dostu seyahat deneyiminin keyfini çıkarmasını sağlıyor.

Yeniden kullanım oranı yüzde 85

Chery, bir aracın yaşam döngüsünün sonunda hurdaya çıkarılmasını, geri dönüştürülmesini ve yeniden kullanılmasını yoğun olarak teşvik ediyor. Şirket, araç hurdaya çıkarma, sökme, ayırma ve yeniden kullanım için döngüsel ekonomi modelinin etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak üzere bir dizi yönetim sistemi ve teknik standart geliştirerek yerel ve uluslararası düzenlemelere sıkı sıkıya bağlı kalıyor. 2023 yılı sonu itibarıyla Chery’nin araç geri dönüşüm oranı yüzde 95’e, yeniden kullanım oranı ise yüzde 85’e ulaşarak sektörde lider konumuna geldi. Chery, üretim, lojistik, satış, kullanım ve geri dönüşümdeki sürekli çabalar ve yenilikçi uygulamalar sayesinde, çevre dostu ulaşım ve döngüsel ekonomi için yeni standartları başarıyla belirledi. Chery, gelecekte de sürdürülebilir kalkınmaya bağlı kalmaya devam edecek ve insanlık ile doğa arasında uyumlu bir birliktelik inşa etmeye daha da fazla katkıda bulunacak.

Chery Türkiye hakkında

Chery International, pazarı daha iyi anlamak ve kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Eylül 2022’de, Türkiye’de %100 iştirak ile Chery Türkiye’yi kurdu. Chery Türkiye, Chery markasına ait tüm model ve yedek parçaların Türkiye’deki lojistiği, satışı ve satış sonrası hizmetlerinden sorumludur. Şirket, tüm ticari satışlardan sorumlu olmak üzere; satış, satış sonrası, bayi ağı geliştirme, iletişim ve diğer departmanlarını kurdu. Faaliyetlerini 7 bölgede toplam 50 yetkili satıcı ile sürdürüyor. Şirket, 21 Mart 2023’te TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 olmak üzere üç SUV modelini pazara sundu. Bu üç model, kalite açısından üst düzey mükemmellik, tasarım açısından şıklık ve en yüksek teknolojik konfigürasyona sahip olmasıyla beğeni topluyor. 7 koltuklu SUV TIGGO 8 Pro Max, ihtişamı, lüks hissi ve güçlü duruşuyla en üst segment otomobil olarak öne çıkıyor ve D-SUV pazarında ilk sırada yer alıyor. TIGGO 7 Pro Max, konfor ve verimlilik açısından aile SUV’ları arasındaki ilk tercih oluyor. OMODA 5 ise; fütüristik tasarımı ve artan kalitesiyle geniş kullanıcı kitlelerine hitap ediyor.


Chery hakkında

Kantar ve Google, ortaklaşa, 2023 Çin Küresel Marka Oluşturucuları İlk 50 listesini açıkladı. Chery, otomobil alanında “Çin’in En İyi Küresel Marka Oluşturucusu” seçilerek genel listede 14. sırada yer aldı ve markanın gücü önemli bir büyüme kaydetti. Chery, kuruluşundan bu yana bir küreselleşme stratejisi uyguladı ve uluslararası rekabet gücüne ve nüfuza sahip bir otomobil markası oluşturma kurumsal vizyonuyla her zaman teknoloji odaklı gelişime bağlı kaldı. Sürekli teknolojik yenilik yaklaşımıyla hareket eden Chery, küresel pazarlara komple araç, CKD parçaları, motor, üretim teknolojisi ve ekipman ihraç eden ilk Çinli binek otomobil şirketi oldu. Chery, ürün stratejisi, yerelleştirme stratejisi ve yetenek stratejisinin uygulanması yoluyla yerel ve uluslararası pazarları geliştirmeye, küreselleşmeyi sürekli derinleştirmeye ve çevre dostu, teknoloji, aile ve arkadaşlık ilkelerine odaklanıyor. 26 yıllık geliştirme sürecinin ardından Chery’nin satış ve servis ağı, 80’in üzerinde ülke ve bölgeyi kapsarken, dünya genelinde 12 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşılmış durumda. Ayrıca Chery, sürekli çabalarla topluma katkıda bulunarak ve küresel tüketicilere daha iyi ürün ve hizmetler sunarak küresel pazarlarda çevre dostu kalkınma, çevre koruma, sosyal refah, personel eğitimi ve diğer alanları kapsayan çeşitli sosyal katkı faaliyetleri yürütüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Özel'den Erdoğan'a "fıstık" uyarısı!

Otomobil Haberleri