Rıza Kayaalp’in kullandığı yasaklı madde ne, hangi ilaçlarda bulunuyor? Trimetazidine nedir, ne için kullanılır, yan etkileri ne

Milli güreşçi Rıza Kayaalp’in 2024 Paris Olimpiyatları kadrosundan çıkarılmasına neden olan trimetazidin maddesinin ne olduğu araştırılıyor?

2024 Paris Olimpiyatları’ndan altın madalya hedefi ile yola çıkan ancak turnuvanın başlamasına sayılı günler kala vücudunda bulunan yasaklı madde nedeniyle oyunlardan men edilen Rıza Kayaalp spor gündeminde şok etkisi yaratmıştı. Haberin duyulmasının ardından birçok sporsever Rıza Kayaalp’ın vücudunda tespit edilen yasaklı maddenin ne olduğu ve hangi ilaçlarda bulunduğunu merak etmeye başladı. Peki Kayaalp’in kullandığı ve yasaklar listesinde yer alan trimetazidine maddesi nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, hangi ilaçlarda bulunur? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Rıza Kayaalp doping mi yaptı?

34 yaşındaki ASKİ sporcusu Rıza Kayaalp’in dördüncü Olimpiyat hayali suya düştü! Yasaklı bir madde kullandığı tespit edilen Kayaalp, 2024 Paris Olimpiyatları’ndan men edildi. Doping yaptığı yönündeki iddiaları yalanlayan Kayaalp, mağdur olduğunu dile getirerek hukuki mücadeleye başladığını açıkladı. Peki Rıza Kayaalp’in olimpiyatlardan men edilmesine yol açan o madde neydi?

Rıza Kayaalp’in kullandığı yasaklı madde nedir?

Sporcuların kullanmasının yasak olduğu maddelerden birini kullanan Rıza Kayaalp, Türkiye’nin Paris 2024 Olimpiyatları kadrosundan çıkarılmıştı. Kayaalp’in geçirdiği rahatsızlıklar sonrasında kulüp doktorunun onayıyla kullandığı ilaçların içinde yer alan maddenin trimetazidine olduğu ortaya çıktı.

Trimetazidine nedir, nasıl kullanılır, hangi ilaçlarda bulunur?

Rıza Kayaalp’in kullandığı Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından hazırlanan Yasaklılar Listesi’nde bulunan trimetazidine maddesinin ne olduğu merak konusu oluyor. Trimetazidin olarak da bilinen kimyasal maddenin; kulak çınlaması ve baş ağrısı şikayetlerinin tedavisinde kullanılan bir ilaç olduğu biliniyor. Kalp hastalıkları ve diyabet tedavilerinde de bu maddeye başvurulduğu görülürken, vertigo ve görme bozukluklarının tedavisinde de reçete ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nedir ve Nasıl Yapılır? Haberleri