Gelinim Mutfakta Humuslu Tabuleli Köfte nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bayram heyecanı yaşanırken diğer yandan da günün yemeği için kıyasıya rekabet olacak. Fatih Ürek bugün gelinlerden humuslu tabuleli köfte istedi ve 50 dakikalık süre verdi. Peki Gelinim Mutfakta Humuslu Tabuleli Köfte nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor

Hafta içi günlerinin en eğlendiren, en renklendiren ve en lezzetlendiren yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da yeni bölüm izleyicilerin karşısında. Birbirinden iddialı 4 gelinin mutfağa gireceği yarışmada alınacak en yüksek puanı hedefleniyor. Ancak bunun için ilk önce günün yemeğini bilmek gerekiyor. Fatih Ürek bugün humuslu Humuslu Tabuleli Köfte istedi. Kayınvalidelerin vereceği taktiklerle başlayacak sürede en lezzetli yemeği kimin yapacağı merak konusu olurken özellikle ev kadınları da tarif, malzeme ve yapılış arayışına başladı. Peki Gelinim Mutfakta Humuslu Tabuleli Köfte nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


Gelinim Mutfakta Humuslu Tabuleli Köfte malzemeleri

Köfte için:

  • Yarım su bardağı bulgur 
  • 1 kg kuzu kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek  içi

Yanında:

  • 200 gr sade yoğurt
  • Yarım demet nane yaprağı

Humus için:

  • 600 gr haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 1/3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı limon suyu

Tabule için:

  • Yarım su bardağı bulgur
  • 2 orta boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı



Gelinim Mutfakta Humuslu Tabuleli Köfte Tarifi (Yapılışı)

  • Bulguru, küçük bir kasede 20 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu iyice süzün. Soğanı soyup kıyın.
  • Köfte için, bulgur, kıyma, soğan, yenibahar, sarımsak, bayat ekmek ve çırpılmış yumurtayı bir kapta iyice yoğurun. Bu karışımı 12 parçaya bölün ve şişlerin etrafına sarıp ızgarada pişirin.
  • Humus için, sarımsağı soyup kıyın. Sarımsak, nohut, tuz, limon suyu, tahin ve suyu katılaşıncaya karıştırıp püre yapın..
  • Tabule için, bulguru soğuk suda 10 dakika yumuşayıncaya kadar bekletin. İyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Domatesi soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Maydanozu temizleyip kıyın. Bulgur, domates, maydanoz, soğan, limon suyu ve yağ ile karıştırın. Nane yapraklarını kıyıp yoğurtla karıştırın. 
  • Pişirdiğiniz köfteleri, humus, tabule ve naneli yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.

Humuslu ve Tabuleli Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcını hazırladıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurun ve şişlere sarın.
  • Humusu hazırlarken, sarımsağı havanda ezin ve limon suyu ile karıştırın.
  • Tabule salatasının en önemli püf noktası malzemelerin küçük doğranmasıdır.
  • Humus ve tabuleyi, köfteleri pişirirken hazırlayın. Böylece daha lezzetli bir sunum elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Humuslu ve Tabuleli Köfte Kaç Kalori?

  • Humusun bir porsiyonu 165, tabule salatasının porsiyonu ise yaklaşık 190 kaloridir. Hazırlayacağınız bulgur ve kıymalı köftenin porsiyonu ortalama 170 kaloridir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri