Gelinim Mutfakta fıstıklı tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta'nın 22 Nisan Çarşamba günü yayınlanacak olan yeni bölümünde gelinler bir kez daha kollarını sıvayacak ve ocaklarını çalıştırmaya başlayacak. Bugün Fatih Ürek fıstıklı tavuk istedi. Peki Gelinim Mutfakta fıstıklı tavuk nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Hafta içi her gün yayınlanan bölümleri ile mutfakları zenginleştiren, renklendiren ve tatlandıran Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü de dopdolu. Yarışmacı gelin ve kayınvalideler kadar günün en çok araştırılan konularından biri de yemekler. Gelinim Mutfakta'nın yemekleri birçok ev kadınına rehberlik ediyor ve sofralarına koyabilmeleri adına yardımcı oluyor. Günün yemeği de belli oldu. Bugün gelinler Fıstıklı tavuk yapacak. Peki Gelinim Mutfakta Fıstıklı tavuk nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.
 

Fıstıklı tavuk Tarifi İçin Malzemeler

4 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Fıstıklı tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk göğüslerini enlemesine beşer santimetre kalınlığında dilimleyin kesin.

Domates salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu sosta tavuk göğüslerini 20 dakika bekletin. Sostan çıkardığınız tavuk etlerine Antep fıstığını eşit olarak paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri