Yargı kararını takmıyorlar!

Ziraat Bankası’na geçen Kemer Country’nin golf sahalarına müteahhit firmanın iş makineleri polis koruması altında girdi. Yeşil alanlarının imara açılmasını karşı çıkan bölge sakinleriyle polis arasında arbede yaşandı. Göktürk sakinlerinden Yücel Cansoy, “Mahkeme kararını bile takmıyorlar” dedi. Damga'ya konuşan CHP Milletvekili Ali Şeker ise “Mahkemenin durdurma kararına rağmen kanun ve yasa tanımaz bir şekilde davranıyorlar” tepkisini gösterdi

Ziraat Bankası'nın Emlak Konut ile anlaşarak Özyazıcı İnşaat’a ihale ettiği Eyüpsultan Kemerburgaz'daki Kemer Country'nin golf sahalarında başlayacak villa ve apartman inşaatı gerilime neden oldu. Eyüpsultan Kaymakamlığı, Kemerköy yönetimine yolladığı ihbarname ile 31 Ekim Pazartesi günü saat 09.00'da Kemerköy'ün yeşil alanlarına inşaat şirketinin kolluk güçlerini eşliğinde gireceğini bildirdi. Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi de golf sahalarının imara açılmasına karşı başlattıkları hukuki mücadele sürürken inşaatın çalışmalarının başlamasına tepki gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren polis sitenin etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Site sakinleri de giriş kapısında toplanarak iş makinelerinin girişine engel olmak istedi. Bunun üzerine sitenin girişi yerine cadde üzerindeki golf sahalarına açılan bir duvar yıkılarak iş makineleri polis koruması altında golf sahalarına sokuldu. Gerginlik sürerken İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı geldi. Mahkeme kararı sonrası bölge sakinlerinin ısrarlarıyla kepçe kazmayı durdurdu. Polisin alandan çıkması için bölge sakinleri koridor oluşturdu. Bölge sakinleri “Polis giderken kepçeni de al” sloganları attı. Kararın tebliğinin ardından çalışmalar kısa süreliğine durdu. Ancak, kaymakamlığın karara itiraz etmesi üzerine çalışmalar tekrar başladı.


Kime hizmet ediyorsunuz?

Gelişmeyle ilgili açıklama yapan Göktürk Yeşil Kalsın Platformu, “Biz Kemerköylüler evlerimizi satın alırken yeşil alanlarımız ile birlikte satın aldık ve ortak yönetim planına yeşil alanları kaydettirdik. Davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanlarımız ele geçirilmeye çalışılıyor. Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyor. Herhalde yeşil görmeye tahammülleri yok. Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz” tepkisini gösterdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise “Göktürk’teyiz. Yaşam alanlarını savunan Göktürklü komşularımızla birlikte direniyoruz, yeşilimize çökenlere geçit vermiyoruz. Soruyoruz; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kime hizmet ediyor? Kamuya mı? Şahıslara mı?” diye sordu.


Rantın kitabını yazıyorlar

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de yaşananlara tepki gösterdi. Demirören'i ve iktidarı eleştiren Emir, “Demirören medya iktidar borazanlığı yapmasının karşılığını fazlasıyla alıyor. Göktürk’te iktidar ve Demirören el ele vermiş yeşile saldırıyor, talan ve rantın kitabını yazıyor” şeklinde konuştu. Konuya ilişkin tepki gösteren bir diğer isim de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem oldu. Erdem, “Önce AKP yandaş medya kurmak için Demirören’e kredi verdi. Demirören imarı olmayan yeşil alan arazileri ipotek gösterdi. Kredi ödenmeyince Orman alanı imara açıldı. Ve olan Göktürk’ün güzelim yeşil alanına oldu. Ağaç katliamı başladı. Yazıklar olsun” diye konuştu.


Mahkemeyi bile tanımıyorlar

Yaşananlara ilişkin açıklamalar yapan Göktürk sakinlerinden Yücel Cansoy da iktidarı ve Demirören Holding'i eleştiri yağmuruna tuttu. Bölgedeki inşaatın durdurulması için mahkeme kararı olduğunu söyleyen Cansoy, “Mahkeme kararını bile takmıyorlar. Kendi atadıkları hakimlerin, savcıların aldıkları kararı bile tanımıyorlar. Burada inşaatı bir süre durdurdular sonra nereden talimat geldi ise tekrar başladı. Tek kelimeyle yazık diyebiliriz. Yeşilimizi, doğal zenginliğimizi yok ediyorlar” dedi.



HALKIN PARASINI GERİ ALACAĞIZ!

Damga'ya konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise “Halkın parasını Demirören'e verdiler. Halkın yeşil alanını da Demirören'in borcunu kapatmak için imar değişikliğiyle halktan almaya çalışıyorlar” dedi. “Mahkemenin durdurma kararına rağmen kanun ve yasa tanımaz bir şekilde davranıyorlar” didyen Şeker, “Bu kabul edilemez bir durum. Ama Demirören ve yandaşları da bilsin ki CHP iktidarında halkın parasını onlardan geri alacağız” açıklamasını yaptı.

HABER: ANIL BODUÇ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri