Ümit Özdağ: Sessizce işgal ediliyoruz

Esenyurt'ta gazetecilerle bir araya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'nin Suriyeliler nedeniyle büyük tehlike altında olduğunu söyledi. “Ülkemiz sessizce işgal ediliyor” diyen Özdağ, “Yakında Kilis'te, Şanlıurfa'da, Gaziantep ve Hatay'da Suriyeliler yönetime gelebilir. Bu da iç çatışma ortamı yaratabilir. Maalesef Türkiye göz göre göre iç çatışma ortamına sürükleniyor” dedi

Esenyurt'ta medya mensuplarıyla bir araya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti politikalarını anlattı. Türkiye'nin en temel sorununun Suriyeli ve Afgan göçmenler olduğunu anlatan Özdağ, “Bizim önceliğimiz bu arkadaşları göndermek olacaktır” dedi. Suriyeliler ve diğer göçmenler gitmeden Türkiye'nin hiçbir sorununun çözülemeyeceğini aktaran Özdağ, “Kim diyorsa ki onlar gitmese de sorunlar çözülür. Yalan söylüyordur, ahlaksızlık ediyordur” ifadelerini kullandı.


Suriyeli sefada 

Suriyelilerin Türkiye'de sefa sürdüğünü ve bolluk içinde yaşadığını anlatan Özdağ, “Sağlık hizmetleri bedava. Devlet kademesindeki işleri öncelikli. Her türlü imtiyaza sahipler. Neden? Ben bunun bir proje olduğunu düşünüyorum ve çok tehlikeli buluyorum” dedi. Gaziantep'te tanıştığı bir Suriyeli gençle ülkesine dönmesi için konuştuğunu belirten Özdağ, “Adam diyor ki; 'Ben ülkeme dönersem beni askere alırlar'. E alsınlar kardeşim. Sen orada askerde olmadığın için senin yerine benim askerim gidiyor. Sen oradan gelmişsin, hanımını çoluğunu çocuğunu almışsın burada rahat rahat yaşıyorsun benim Mehmetçiğim ise savaşıyor, mezara giriyor” ifadelerini kullandı.




Türk olanlara yok

Hükümetin Suriyeliler konusundaki politikasını da eleştiren Özdağ, “Sanki babasının malıymış gibi '70 milyar dolar insani yardım yaptım' diyen biri tarafından yönetiliyoruz. Yaptın yaptın da nasıl? Cumhuriyetin tarihinden beri var ettiğimiz her şeyi 60 milyar dolara sattık. 70 milyar dolar insani yardım yapmışız. Ben biliyorum bu yardımı. Diğer ülkelerde tesisler yapıyorlar. Sırbistan'da mesela adliye binasını Türkiye yapıyor. Niye, niye yani? Veya orada köprü yapıyor. Sırp bedava geçsin diye. E ben kendi ülkemde niye köprüye para veriyorum. Bunlar benim kanıma dokunuyor. Hizmet, hizmet, yardım, yardım diyorlar ama hep ellere. Türk olanlara hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.


 



Tehlike altında

Suriyeli ve Afgan göçmenler nedeniyle Türkiye'de özellikle güneydoğu bölgesinin büyük bir tehdit altında olduğunu anlatan Özdağ, “Suriyeliler, Afganlar gitmezse sıkıntı çıkacak. Çünkü nüfusları kalabalık ve sürekli de artıyor. Özellikle güneydoğu tehlikede. Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi illerimizde bir zaman sonra Suriyeliler yönetimde söz sahibi olabilir. Belediye başkanlığı kovalayabilir. Bunu bırakın şimdiden haritalar çiziyorlar. 'Buralar bizim' diye. Kilis'te bir Türk vatandaşı ile konuşuyorum; Suriyeli komşusunun kendisine, 'Biz değil siz gideceksiniz' dediğini öğreniyorum. Manzaraya bakar mısınız? Bu bir iç çatışma ortamı yaralayabilir. Türkiye göz göre göre iç çatışma ortamına sürükleniyor, biz buna seyirci kalamayız” dedi.


Biz ne yapacağız?

Zafer Partisi'nin bu konuda yapacaklarını da anlatan Özdağ, “Türk halkına bir söz verdik.  Yeni göçleri engelleyeceğiz. Mevcut göçmenleri de 1 sene içinde geri göndereceğiz. Bunlar gidince ne olacak? Enflasyon yüzde 13 düşecek. Kiralar düşecek. 2 milyon Türk'e iş imkanı oluşacak. Türkiye'de öyle bir derin nefes alacak. Şu Esenyurt'ta 300 bin kişi az olduğunda siz daha rahat edeceksiniz. Belirli bir saatten sonra  endişe etmeyeceksiniz. Yani vatandaş kendi şehrinden korkar oldu. Ben kavgacı bir adamım. Üç terör örgütünün öldürmek için listesine aldığı bir adamım. Ama bana polis gelip bugün burada Esenyurt'ta diyor ki şuraya girme. Niye dediğinde, 'Orası Suriyelilerin kontrolündeki Şam sokağı' diyor. Ben Süleymaniye'de, Erbil'de dolaşmışım.Bana gelmiş oraya girme diyor. Devlet mi kalmadı bu ülkede? Bize de sorup duruyorlar sizin tek projeniz Suriyelileri mi yollamak diye hayır. Ama kim diyorsa ki “bunlar kalır ve Türkiye problemlerini çözer” bunu diyen en büyük yalancıdır, ahlaksızdır. Kilis'te mesela ne gördük. Suriyeli adam 64 yaşında Türk vatandaşı oluyor. 65 yaşında yaşlılık maaşı almaya başlıyor. Buna sessiz mi kalalım?” diye sordu.



Bize faşist diyen herkes faşistir

Zafer Partisi'nin aşırı sağcı veya milliyetçi olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Ümit Özdağ, “Bize faşist diyen herkes faşisttir. İktidarından, muhalefetine hepsine bu lafımı söylüyorum” dedi. Millet İttifakı'nın içinde olup olmayacakları yönündeki soruyu da yanıtlayan Özdağ, “Olmayacağız. Niye olalım? Bu yüzden de kalkıp bize 'muhalefetin oyunu bölüyorsunuz' diyorlar. İşte bunlar da faşistir. Siyaset sizin tekelinizde mi kardeşim? Neymiş, oy bölüyormuşuz. Hayatımda böyle faşist yaklaşım görmedim. İyi o zaman sen iktidar olana kadar biz seçime girmeyelim, kimse parti vs kurmayın. 20 seneden beri varsınız zaten ne yaptınız?. Adam sizi yenilgi manyağı yaptı. Girdiğiniz her seçimi kaybettiniz. Vatandaşı her seferinde siz mağlubiyete götürüyorsunuz” eleştirisini yaptı.

BARIŞ KIŞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri