Turkovac muamması

Aralık ayı sonunda acil kullanım olayı alan ve şehir hastanelerinde vurulmaya başlanan Türkiye'nin yerli aşısı Turkovac hakkında farklı açıklamalar yapıldı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yerli aşının virüse karşı antikor seviyesini yükselttiğini belirtirken, TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, "Türk Tabipleri Birliği olarak insanlarımıza 'Turkovac yaptırın' demiyoruz" dedi. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise “Ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” açıklam

50 yıl aradan sonra yüzde 100 yerli, Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirilen Turkovac aşısı hakkında bilim insanlarından farklı açıklamalar gedli. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli tarafından Kovid-19'a karşı geliştirilen yerli aşı aralık ayının sonunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan (TİTCK), "Acil Kullanım Onayı" almıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırırken, vatandaşlara erken dönemde Turkovac yaptırmalarını önerdi. Prof. Dr. Ateş Kara, yerli aşının hatırlatma dozunda da antikor seviyelerini hızla yükselttiğini açıklamıştı. 


TTB: 'TURKOVAC YAPTIRIN' DEMİYORUZ

Şehir hastanelerinde Turkovacv aşısı yaptırılırken TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, "Türk Tabipleri Birliği olarak insanlarımıza 'Turkovac yaptırın' demiyoruz. Veriler paylaşılmadan bunu söyleme olanağımız yoktur. Şeffaf olmaları gerektiğini başından beri söylüyoruz. Şeffaf olunmamasının bedeli aşı tereddütü yaratmaktır" dedi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise “Burada söz konusu olan insan sağlığı. Ben önümde veri olmadan, ‘Bunu kullanın, bunun yerine şunu yapın’ diyemem” ifadelerini kullandı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut da “Ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri