Suyunu çıkardılar!

Avcılar Belediye Meclisi'ne, Yeşilkent Mahallesi'ndeki imar sorunu tartışmaları damgasını vurdu. AK Partililer Yeşilkent'teki sorunların kaynağı olarak CHP'li Avcılar Belediyesi'ni gösterdi, CHP'liler ise AK Partili İBB'yi işaret etti. CHP'li Özkan Alıntaş'ın konuşması sırasında AK Partili Eyüp Dursun, “Avcılar halkına yalan söylüyorsunuz” diyerek pet bardak içindeki suyu fırlattı ve meclisi terk etti.

Avcılar Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında deyim yerindeyse ortalık karıştı. Belediye Başkanı Handan Toprak'ın meclis başkanlığını yaptığı toplantıya önce engellilerle ilgili tartışma daha sonra ise Yeşilkent Mahallesi'ndeki imar sorunuyla ilgili konuşmalar damga vurdu. Neredeyse kavgaya varacak söz düelloları sırasında Başkan Toprak kürsüyü yumruklarken, AK Partili ve CHP'li üyeler sık sık ayaklandı. Yaşanan tartışmalarla birlikte uzun süre gündemden düşmeyecek olan meclis toplantısında, AK Partili Eyüp Dursun pet bardak içerisindeki suyu yere atıp meclisi terk ederek tartışmanın fitilini ateşledi.

Toprak çıldırdı
Meclis toplantısına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilere yönelik hizmeti anlatarak başlayan Toprak, “Birleşmiş Milletler'in İnsani Gelişmişlik Endeksi araştırmasında Avcılar Belediyesi İstanbul'daki ilk üçe girdi” dedi. Toprak'ın bu sözlerine karşılık veren AK Partili Mehmet Özgür ise “Başkanım bu hizmetleri denetlemek için niye önümüze set çekiyorsunuz?” diye sorunca kıyamet koptu. Sözünün kesildiğini söyleyen Toprak sık sık meclis kürsüsünü yumruklarken, Özgür'ün kendisinden özür dilemesini talep etti.

Terbiyeli olacaksınız
AK Partili Özgür'ün sözünü kesmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu anlatan Toprak, “Sesimi hangi hakla kesiyorsunuz? Lütfen sözünüzü geri alın özür dileyin. Burada meclis başkanıyım konuşuyorum. Neden engelli insanlara verilen hizmete tahammül edemiyorsunuz? Sizi daha sakin ve terbiyeli olmaya davet ediyorum. Muhalefete tahammülünüz olmadığı gibi iktidara da yok biz burada iktidarız anladınız mı? Meclis başkanı olarak konuşuyorum siz de susacak ve dinleyeceksiniz. Özür dileyeceksiniz benden” diye konuştu.

Masaya vururum
Yaşanan tartışmalar üzerine ortamı sakinleştirmeye çalışan AK Partili Ali Rıza Aydın, “Başkanım tamam ama masaya neden vuruyorsunuz?” diye sorunca Başkan Handan Toprak çok sert tepki gösterdi. “Ne demek masaya vurmayın. Sözümü keserse ben de masaya vururum” diyen Toprak, “Tahammülünüz yok dimi. Neden dinlemiyorsunuz  Bu yapılanların hepsi faaliyet raporunda vardır. İçişleri Bakanlığı'na gönderilmiştir. Gündem dışı konuşmalara son veriyoruz. Oylamaya sunuldu oy birliğiyle kabul edildi” dedi.

Gündem dışı söz tartışması
Gerginliklerin ardı arkası kesilmeyince çareyi gündem dışı konuşmaların iptalinde arayan Toprak'ın bu teklifi de AK Partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Aydın, “AK Parti grubu adına söz istiyorum. Biz bu tarzda bir mecliste bulunmayız. Gündem dışı konuşmalar yapılmazsa biz burada bulunmayız. Size konuşma için dilekçemizi verdik aldınız. O zaman en baştan almasaydınız” uyarısında bulundu.

Şov yapıyorsunuz
Toprak'ın gündem dışı konuşmaların iptaline yönelik gayreti sonrası iyiden iyiye tansiyon yükselirken AK Partili Mehmet Özgür, “Faaliyet raporu diyorsunuz yalan. Siz bunları denetlettirmiyorsunuz. Burada boşuna anlatıyorsunuz. Niye yalan söylüyorsun ayıp değil mi? Handan Hanım şovunuzu yapıyorsunuz. Burada şov yapamazsınız” dedi. Toprak ise “Görüyorsunuz dimi bir kadına bir belediye başkanına tahammülü olmayan bir anlayış var. Çalışmalarımızı anlatmaya bile tahammül edemiyorlar. Bu olmaz. Mecliste kalmazsanız kalmazsınız” şeklinde yanıt verdi.

Kısa süreli sakinlik
Olup biten tartışmalar sonrası uzlaşmaya giden CHP'li ve AK Partili isimler gündem dışı konuşmaların yapılması için anlaşma sağladı. İlk olarak söz alan AK Parti Meclis üyesi Dilek Balaban Akbaba'nın konuşmasıyla birlikte mecliste tansiyon düştü denirken CHP'li Ahmet Turan Arlı'nın Yeşilkent Mahallesi'yle ilgili sözleri üzerine meclis oturumu yeniden başladığı noktaya döndü.

Yeşilkent çamur içinde
İSKİ tarafından sürdürülen kanalizasyon çalışmaları sonucu Yeşilkent'in çamur deryasına döndüğünü anlatan Arlı, “4 buçuk senedir buradan haykırdım. Avcılar halkına yapılan haksızlığı haykırdım. Ey AKP'liler siz Avcılar'dan oy almadınız mı? Avcılar İstanbul'un üvey evladı mı? Yeşilkent'te 6 aydır süren İSKİ'nin yapmış olduğu bir kanalizasyon çalışması var. Hizmete teşekkür ediyoruz çünkü hizmet yapılmalı. Ancak hizmet yaparken sindirme politikasını da reddediyoruz. Okullar kapandığı günden bu yana devam eden asfalt çalışmaları var. Bugün sizi Yeşilkent'e davet ediyorum. Gelin görün. Asfalt yapıyoruz diye oraları çamur deryasına çevirdiniz. Ben cadde cadde sokak sokak veririm. Bu zulüm Avcılar'a niye yapılıyor? CHP'li belediye çalışmıyor algısı yaratmak istiyorlar. Buralar asfalt kaplı yerlerdi benden değil bir de halktan dinleyin. Yeşilkent'te 16 bin oy aldınız. Gelin oraya beraber gidelim. Araçlar bile yürümiyor hizmet yaparken zulmetmeyin. Bu zulümle AKP'nin iktidarını buraya taşıyacağınızı sanmayın çünkü büyük hayal kırıklığı yaşarsınız. Takdir halkın. Yerel seçimde şov için hizmet vermeye çalışanları o halk görüyor” ifadelerini kullandı.

İBB'yi suçlayamazsınız
Arlı'nın ardından konuşan AK Parti Meclis üyesi Nuran Kırlak ise Yeşilkent'in imar sorununu gündeme taşıdı. Yeşilkent'teki kaçak yapılaşmaya CHP'nin müsaade ettiğini ve İBB'nin hedef alınamayacağını anlatan Kırlak, “Ahmet Bey bize saygıdan bahsediyor kendisine bu konuda üzüldüm. Gündem dışı aldığı sözde Yeşilkent'i konuştu. İBB ile sürekli yarışıyorsunuz. Sürekli İBB, İBB, İBB... Gerek bütçesi veya imar konusu olan İBB önüne gelen hiçbir konuda ayrımcılık gözetmemiştir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Sürekli Büyükşehir yapmadı diyorsunuz, Yeşilkent diyorsunuz. Orada 20 yıldır kaçak inşaatlara biz müsaade etmedik, CHP müsaade etti. Bugün o insanların çıkmaz sebepleri biz değiliz sizsiniz” dedi.

Sorumlusu CHP'dir!
Kırlak'ın ardından konuşan AK Partili Süleyman Çelik de Yeşilkent tartışmalarına dahil olarak, “Yeşilkent'ten bahsediyorlar. 20 yıldır iktidardasınız orayı bu hale getiren CHP zihniyetidir, CHP'li belediyedir. Bunu bu hale getiren sizlersiniz. Her seçim öncesi orada rant sağladığınız geçen sene 30 milyon rant sağladınız. 12 bin kişiye ceza kestiniz. Yeşilkent'i çözümsüz hale getiren sizin belediyedir. Plan diyorlar. Avcılar Belediyesi bir plan yaptı. 3 katlı bir plan. Orada mevcut 6-7 katlı binalar var. Bu planı sizler yaptınız. Orada halkı mağdur ediyorsunuz. Avcılar için ne yaptınız hiçbir şey yapmadınız” ifadelerini kullandı. 

Biz yapmadık İBB yaptı
İyice alevlenen Yeşilkent tartışması, CHP Grup Başkanvekili Özkan Alıntaş'ın konuşmasıyla birlikte neredeyse kavgaya varacak noktaya ulaştı. Alıntaş, “Buradan şu anlaşılıyor. Ben çıkıyorum başkan konuştu Özkan konuşmasın diyorsunuz. Derdiniz nedir? Ben grup başkanvekili olarak çıktım burada konuşuyorum nedir yani? Yeşilkent ile ilgili halk konuşuyor. Yeşilkent'e gitmemiş insanlarız ama niyetimiz Yeşilkent olmalı. 5 binlik planı biz çıkardık haberimiz mi var? 5 binlik plan diyorum. Bu planı İBB yapar biz mi yaptık? İBB yaptı. 2010 senesinde yapıldı. En azından tarihe saygı duyun. Bu plan Avcılar Belediyesi'ne geliyor. Avcılar Belediyesi de buna göre bir binlik çalışma yapıyor. Çünkü mevcut yoğunluğa göre yetersiz. Bunu burada bilmeyen insan yok ama herkes bilmemezlikten geliyor. İBB'nin planına dedik ki buradaki yapılaşmayı bu plan kurtarmaz. 2010'da bunları görmeyen İBB, 2013'te planı revize edicem dedi. Sene 2019 olacak. 6 senedir neyin revizesini yapıyorlar?” diye sordu.



Başlarım meclisinize!
Konuşmasının devamında Yeşilkent ile ilgili Avcılar Belediyesi'nin yaptığı planları, AK Partili isimler görse hiç şüphesiz kabul edeceğini iddia eden Alıntaş'ın, “Yeşilkent halkına yalan söylemeyin. Bizim orayla ilgili planlarımız önünüze gelse kabul ederdiniz. Öyle güzel planlar” şeklindeki sözleri AK Partili Eyüp Dursun'u çileden çıkardı. Meclis kürsüsüne yürüyen Dursun, “Reddettik kabul etmedik. İftira atıyorsun yanlış bilgi veriyorsun. Başlarım meclisinize ben gidiyorum” diyerek meclis sırasındaki pet suyu yere fırlattı ve meclisi terk etti. Bir süre sonra geri gelen ve tartışmaya dahil olan Dursun, Alıntaş'ı yalancılıkla suçladı.

Polat: Ne bağırıyorsun lan!
Kaosu andıran görüntülere sahne olan mecliste yerinden fırlayarak kürsüdeki Alıntaş'a, “Yeşilkent'i bu hale siz getirmediniz mi? Kaçak yapılaşmalardan 30 milyon almadınız mı?” diye soran Süleyman Çelik'e yanıt CHP'li Zafer Polat'tan geldi. Çelik'in üzerine yürüyen Polat, “Ne bağırıp duruyorsun lan, ne bağırıyorsun kardeşim” dedi. Uzun süre devam eden gerginlik Alıntaş'ın kürsüden inip konuşmasını tamamlamasıyla son buldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Manşet Haber Haberleri