Şekerin tadı kaçtı!

Özelleştirme kapsamında 3 şeker fabrikasını satın alan firmanın hukuk işlerini yürüttüğü gerekçesiyle gündeme gelen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, müvekkili olan firmanın ihaleye girmediğini açıklamıştı. Sahibi olduğu hukuk bürosunun 'Referanslarımız' bölümünde ihaleyi alan firmanın logosunun bulunması ise yeni bir tartışma başlattı.

Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi sırasında düzenlenen eylemlere katılan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, Niğde, Afyon ve Yozgat’ta bulunan 3 şeker fabrikasını satın alan firmanın hukuk işlerini yaptığı gerekçesiyle gündeme düşmüştü. Konu hakkında açıklama yapan Özer, şeker fabrikaları ile ilgili özelleştirme ihalesine giren kuruluşun Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat ve İhracat A.Ş. olduğunu belirterek, "Müvekkilim olan firmanın adı ise Doğu Grup Gıda İnşaat ve Sanayi Tic. Ltd. Şti.'dir" ifadelerini kullandı.

ÖZER'İN SAHİBİ OLDUĞU HUKUK BÜROSUNUN SİTESİNDE LOGOSU VAR
Fabrikaları satın alan şirketle hiçbir bağı bulunmadığını belirten Özer'in ortağı olduğu YTT Hukuk Bürosu'nun internet sitesinin 'Referanslarımız' bölümünde 3 şeker fabrikasını satın alan şirketin logosunun bulunması ise yeni bir tartışma başlattı. Logo tartışması üzerine, "İlgili şirketin logosunun Özer’in sahibi olduğu hukuk bürosunun internet sitesinde ne işi var?" sorusu gündeme geldi. Özer'in ayrıca özelleştirme sürecinde sadece Alpullu Şeker Fabrikası'nı öne çıkarması, Doğuş Yiyecek İçecek Grubu'nun satın aldığı 3 fabrikadan hiç söz etmemesi dikkat çekti.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri