Sağlıkçıların promosyonu pula döndü!

Sağlık sendikaları, promosyon ihalelerinin şeffaf ve açık bir şekilde yapılmasını istedi. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlıkçılar, İl Sağlık Müdürlüğü'ne çağrı yaparak, 2020 yılında imzalanan sözleşmelerin pula döndüğünü belirtti. Damga'ya konuşan SAHİM SEN Başkanı Özlem Akarken ise sağlıkçıların 50 bin lira promosyon talep ettiklerini söyledi

İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik önünde bir araya gelen KESK'e bağlı SES Anadolu Şube ve DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş İstanbul Şube üyeleri promosyon sözleşmelerinde sağlıkçıların hakkının verilmesini istedi. Promosyon ihalelerinin şeffaf ve açık bir şekilde yapılmasını isteyen sağlıkçılar hastane önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını SES Anadolu Şube işyeri temsilcisi Emrah Kaycı okudu. 2020 yılında imzalanan sözleşmelerin pula döndüğünü dile getiren Kaycı, "Emekçilerin hakkının erimesine göz yuman, anlaşmayı feshetmekten imtina eden İl Sağlık Müdürlüğü bu yıl da tamamen bankaların lehine olan bir anlaşma imzalamak istemektedir" dedi. İstanbul'da 100 binin üzerinde sağlıkçı olduğunu imzalanan ihalelerle bankaların kârına kâr kattığını anlatan Kaycı, "Kâr kaynaklarına rağmen bankalar, yetkililerden aldıkları destekle ücretlerimizden elde ettikleri kârı göz ardı edip komik ihale teklifleri ile karşımıza çıkmaktadır" diye konuştu.


Sağlık-Sen'e eleştiri

Promosyon ihale görüşmelerini yapan Sağlık-Sen'in tutumuna değinen Kaycı, "Toplu iş sözleşmelerinde de masada oturan yine aynı sözde yetkili sendikaydı. İktidarın ortağıymış gibi davranıp sağlık emekçilerinin komik maaş zamlarına mahkum edilmesini sadece izlemekle yetindi. Bugün de promosyon ihalesinde aynı yetkili sendika sağlık emekçilerinden yana tutum alması ve onların haklarını savunması gerekirken sessizliğe gömülmüş durumda. Sözde yetkili, özde etkisiz, rengi sarı olan sendikanın aksine emeğimizi her kim sömürüp kârına kâr katıyorsa ve kim buna göz yumuyorsa karşısında durup hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.


Bir günde çözülür

Promosyon ihalesi sürecinde sağlıkçıların taleplerini sıralayan Kaycı, “Promosyon sözleşmelerinin yenilenmesinin çıkarılacak bir kararnameyle tek bir günde çözüme kavuşacağı bilinmektedir. Bu nedenle tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.
Hükümetin memur maaş zamlarında yaptığı gibi 6 aylık enflasyon farkının promosyon sözleşmelerinde de uygulanmalıdır. Enflasyonun belli bir oranı aşması ya da olağanüstü bir enflasyon artışı durumunda promosyon sözleşmelerinin süresi dolmadan güncellenmelidir.
Enflasyonist dönemlerde promosyon sözleşmelerinin cezai şart olmaksızın güncellenmelidir.
Promosyon sözleşmelerinin süresinin 3 yılı aşmamalıdır. Promosyon anlaşmalarında işkolundaki örgütlü yapıların tamamının sürece dahil edilmesi gerekmektedir” dedi.


50 bin TL istiyoruz

Sağlıkçıların promosyon talepleri hakkında Damga'ya açıklama yapan  Sağlık Hizmetleri Sendikası Başkanı (SAHİM SEN) Özlem Akarken ise “Sağlık Bakanlığı'nın bir emriyle daha doğrusu sosyal medyadan duyduğumuz kadarıyla promosyon ihalesinin geri çekilmesi gündeme geldi ve ihaleler yapılmadı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün banka promosyonu aralık sonunda bitecek. Sözleşme süresi biteceği için promosyonlar bir an önce verilmeli ve yeni sözleşme yapılmalı” dedi. Sağlıkçıların 50 bin lira promosyon talep ettiklerini belirten Akarken, “Çünkü en fazla İstanbul'da sağlık çalışanı var bunun için de doktor var hemşire var sağlık memuru var güvenlik görevlisi var bu hepsini kapsayacak. Öyle düşünmek gerek. 10 bin 20 bin TL diyorlar bunu kabul etmiyoruz. İstanbu İl Sağlık Müdürlüğü yanlış bir tutum sergiliyor. Şimdi promosyon verildiği zaman insanlar banka ile çalışacak kredi kartı kullanacak, faturalar için ödeme talimatı vs verilecek dolayısıyla banka binlerce müşteri kazanacak. Bu sebeple bize de hakkımız olan ücretin verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

HABER:

ANIL BODUÇ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri