Polonez Fabrikası'nda işten çıkarılan 100'e yakın çalışana biber gazlı müdahale!

Çatalca'da bulunan Polonez fabrikasında 100'e yakın çalışanın işten çıkarılmasını protesto eden işçilere polis müdahale etti. Polisin biber gazlı ve kalkanlı müdahalesi sonrası bazı işçiler yaralandı.

Çatalca'da bulunan Polonez fabrikasında 100'e yakın çalışanın işten çıkarılmasını protesto eden işçilere polis müdahale etti. Polisin biber gazlı ve kalkanlı müdahalesi sonrası bazı işçiler yaralandı. Tekgıda-İş Sendikası örgütlenme uzmanı Yunus Durdu, “Biz terörsit değiliz. Biz size ne yaptık da gaz sıktınız. Söyleyin bakalım biz size ne yaptık? Ölmek var dönmek yok” açıklamasını yaptı

YOLUN KAPATILDIĞI GEREKÇESİYLE POLİS İŞÇİLERE MÜDAHALE ETTİ

354 işçinin çalıştığı işlenmiş gıda üretimi yapan Polonez fabrikasında ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı Tekgıda-İş’te örgütlenen işçilerden 13’ü işten çıkarılmıştı. Daha sonra işten atılan arkadaşlarına destek veren 63 işçi de kapının önüne konuldu. Yaklaşık 10 günden beri fabrikanın önüne eylem yapan işçilere dün polis müdahale etti. Bazı işçilerin yaralandığı bilgisi geldi. Müdahalenin ardından açıklamada bulunan Tekgıda-İş örgütlenme sorumlusu Yunus Durdu, fabrika yönetiminin gündelik işçi alımına başladığını, işçilerin de buna müdahale ettiğini belirtti. Durdu, bunun üzerine yolun kapatıldığı gerekçesiyle polislerin işçilere müdahale ettiğini söyledi.

POLİS MAALESEF DEVLETE VERGİSİNİ ÖDEYEN GARİBAN İŞÇİSİNİ DÖVÜYOR

Polis müdahalesi sırasında 10 yaşında bir çocuk başta olmak üzere birçok işçinin yaralandığını dile getiren Yunus Durdu, “Bizi korumakla mükellef olan emniyet birimlerimiz, maalesef bu devlete vergisini ödeyen gariban işçisini dövüyor. Biz terörist değiliz. Biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Burada bulunanlar Türk oğlu Türktür” dedi. “Biz size ne yaptık da gaz sıktınız. Söyleyin bakalım biz size ne yaptık?” diye soran Durdu, “Biz burada yolu kapatmıyoruz. Herkese yolu açarız. Ancak buraya dışarıdan işçinin gelmesine izin vermeyeceğiz. 9 ay değil 9 yıl da sürse bu işçilerin hakları verilmeden mücadelemiz bitmeyecek. Ölmek var dönmek yok” ifadelerini kullandı.

KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR!

Fabrika yetkililerinin Çatalca Kaymakamı ile görüştüğünü belirten Yunus Durdu, “Sayın Kaymakam'ın arabulucu olmasına rağmen firma yetkilileri devlete bile meydan okudu. Ürdün menşeili bu fabrikanın patronu kaçak işçi almaya çalıştı. Buna müdahale ettiğimiz de devletin kolluk görevlileri üzerime saldırdı. Biz devletimizi seviyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri