Nefes almak vergiye tabi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni vergi paketi, tepki çekmeye devam ediyor. Yeni pakete bu kez eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, eleştirilerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni vergi paketi, tepki çekmeye devam ediyor. Yeni pakete bu kez eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, eleştirilerde bulundu. “Ekonomi bürokrasisi, masa başında oturmuş, kesip biçiyor, alıyor satıyor, rakamları toplayıp çıkarıyor” diyen Tayyar, “Ekonomi yönetiminin ‘vergi adaleti’ olarak sunduğu bu düzenleme, neredeyse nefesi bile vergiye tabi tutuyor” ifadelerini kullandı.

PAKET YENİDEN DÜZENLENMEZSE TOPLUMSAL HUZURSUZLUK ARTAR!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kurban Bayramı tatili sonrasında TBMM’ye getirmesi beklenen son 20 yılın en geniş vergi paketine AK Parti kanadından da itiraz geldi. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, yeni vergi sisteminin hayli can sıkıcı düzenlemeler içerdiğini belirterek, “Ekonomi yönetiminin ‘vergi adaleti’ olarak sunduğu bu düzenleme, neredeyse nefesi bile vergiye tabi tutuyor.

Sanki kalp ameliyatı yaparken hastanın ciğeri de sökülüyor. Ekonomi bürokrasisinin şekillendirdiği bu vergi paketi, Meclis'te yeniden düzenlenmezse, derin yoksulluk nedeniyle artan toplumsal huzursuzluk zirve yapar. Bunun siyasi komplikasyonları olur” dedi.

AMELİYAT MASASINDA BIRAKTIĞINIZ HASTA HAYATA NASIL DÖNECEK?

Paketi hazırlayanlara sert eleştiriler getiren Tayyar, “Belli ki ekonomi bürokrasisi, masa başında oturmuş, kesip biçiyor, alıyor satıyor, t cetvelini eğip büküyor, rakamları toplayıp çıkarıyor.

Kararların odağı ‘insani’ değil ‘istatistiki’ veriler. Eğer bu hoyratlık, seçime hayli vakit olduğu düşüncesinden kaynaklanıyorsa, uyarayım, bu gidişata 10 yıl da yetmez. Rakamları denkleştirseniz bile ameliyat masasında bıraktığınız hastayı nasıl hayata döndüreceksiniz?” diye sordu. Tayyar son olarak, “Tatil sonrası meclis gündemine getirilecek bu bürokratik vergi taslağına, siyasi elin mutlaka değmesi lazım. Küçük bir uyarı, bir kenarda dursun” ifadelerini kullandı.

MECLİS'E SUNULACAK

Bayram tatilinin ardından kanun teklifi olarak TBMM’ye sunulması beklenen vergi paketinde KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar vergisi, yurt dışına çıkış harcı ile vergi usul kanunları başta olmak üzere birçok alanda yapılacak düzenlemelerle vergi artışları ve yeni ceza önerileri yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Özgür Özel'den CHP'li Bahadır'a saldırıya tepki: 'Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğiniz'

Manşet Haber Haberleri