Metal levhalar taşla söküldü

İBB tarafından Sarayburnu Parkın'ın muhtelif yerlerinde, zemine yerleştirilen levhalar, üzerinde cami figürü olduğu gerekçesiyle taşlı saldırıya uğradı. Yaklaşık 40 adet levhayı yerinden söken saldırganlar, bazılarını da yanında götürdü. Yaşananlar üzerine bütün levhaları parktan toplayan İBB, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarayburnu'ndaki parkın muhtelif yerlerine, üzerinde İstanbul'daki tarihi mekanların figürlerinin işlendiği çok sayıda metal levha yerleştirdi. Parkın zeminine konulan levhaların üzerinde, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Beyazıt Camisi, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı ile Sultanahmet Çeşmesi gibi İstanbul'un simge yapıları ve Atatürk'ün portresi yer alıyor. Ayak altında kalan levhalar üzerindeki cami figürleri ve Atatürk portresi tepki çekti. Geçtiğimiz günlerde figürlerin spreyle boyandığı ortaya çıkmıştı. Daha sonra ise bir grup vatandaş levhaları önce taşla söktü, ardındean denize fırlattı. 


İBB, CEZA DAVASI AÇILMASINI TALEP ETTİ

Levhaların sökülmesi üzerine İBB suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede toplam 40 plakanın söküldüğü ve diğerlerinin de zarar gördüğü belirtildi. İBB, bu nedenle diğer plakaların sökülerek depoda muhafaza edildiğini açıkladı. Şikayet dilekçesinde iki kişi hakkında, "Hırsızlık suçunun nitelik hali, mala zarar verme suçunun nitelikli hali, tespit edilecek başka suçlar" isnadında bulunuldu. Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması ve ceza davası açılması talep edildi. Dilekçede levhaların üzerine basılmasını engellemek için zemin kotundan yükseltilerek ve eğimli bizimde tasarlandığı belirtildi. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri