Mehmet Murat Çalık'tan iktidara 'SGK borcu' tepkisi: 'Borcunuzu isterseniz ben de kiramı isterim'

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Mehmet Murat Çalık, SGK borçları üzerinden iktidara sert sözler sarf etti.

EKREM HACIHASANOĞLU- Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Beylikdüzü Cemil Hoca Restoran'da düzenlenen kahvaltıya çok sayıda gazeteci katıldı. Toplantıda konuşan Çalık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın önemine değinerek, gazetecilerin baskı altına alınmaması gerektiğini dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün “Basın milletin müşterek sesidir” sözünü hatırlatan Çalık, “Öyle bir kurucu liderimiz var ki her konu hakkında bize ışık tutacak cümleler sarf etmiş” ifadelerini kullandı.
Desteğimiz sürecek
“Basın, toplumun bilgi edinme hakkını sağlayan, demokrasinin temel taşlarından biridir” diyen Çalık, “Basın mensuplarının zorlu şartlarda büyük bir özveriyle çalıştığını biliyoruz ve onlara her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Milli Mücadele kazanıldıysa, bunun en önemli etkenlerinden biri o zorlu koşullara, savaş şartlarına rağmen, bir milleti örgütleyen, ayağa kaldıran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında birleştiren basındır. Bizler de birbirinden usta, duayen gazetecilerle aynı kenti paylaştığımız için çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Hayalleri büzüştürdüler

Konuşmasının büyük bir bölümünde iktidara sert eleştirilerde bulunan Çalık, özellikle ekonomik kriz üzerinde çok durdu. 10 yaşındaki çocukların bile kendisine krizden bahsettiğini dile getiren Çalık, “Hangimiz 10 yaşında ekonomik krizi nedir biliyorduk?” diye sordu. Babasının emekli olduğu dönemden bahseden Çalık, “Rahmetli babam 6 sıfır atılmadan önce 180 milyon emekli maaşı alıyordu. Bu emekli maaşı ile tam 6 tane tam altın alabiliyordu. Şimdi 6 tane tam altının fiyatını hesap ettiğinizde 200 bin liradan fazla yapıyor. Şu anda bırakın 200 bin lirayı emekli maaşı 50 bin TL olacak derseniz size kimse inanmaz. Zaten emeklilerimizin de böyle bir talebi olmaz. Çünkü insanımızın hayallerini büzüştürdüler” eleştirisinde bulundu.

800 milyon borç var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelerin SGK borçlarının tahsil edeceğini açıklamasının ardından başlayan tartışmaya katılan Çalık, Beylikdüzü Belediyesinin 800 milyon civarında vergi ve SGK borcu olduğunu söyledi. Borç tartışması üzerinden sert eleştirilerde bulunan Çalık, “Bir taraftan da on senedir şu yerimize karşılık borçlarımızı silin diyen bir idare var. On senedir Ekrem Bey zamanından beri biz vergi borçlarımıza karşılık arsalar gösteriyoruz, araziler gösteriyoruz. Kaymakamlık binası Beylikdüzü Belediyesi'nin. Emniyet Müdürlüğü binası Beylikdüzü Belediyesi'nin. Diş Hastanesi Beylikdüzü Belediyesi'nin. O belediyenin, bu belediyenin. Bir kuruş kira geliri var mı? Yok. Bırak kira gelirini; akaryakıt masrafını biz karşılıyoruz. Personel giderlerimiz var onlarla ilgili. Tadilat oluyor Beylikdüzü Belediyesi karşılıyor” diye konuştu.

Siz devlet değilsiniz!

“Eğer Cumhurbaşkanı çıkar derse ki bir dakika yaaa öyle şey yok. Ben de derim ki Kaymakamlık şu kadar kira ödeyecek” diyen Çalık, “Veya gidip başka bir yerde kiralama yapabilir. Ben kullanacağım o alanı. Bu kent adına kullanacağım. 409 bin insanımız adına kullanacağım. Biz her şeyi yapacağız öbür tarafa sıra geldi mi yapmayacak. Yok böyle bir şey. Devlet merkezi yönetimiyle, yerel yönetimiyle bir bütündür. Şu an arkadaşlar hükümet olduklarını unutmasınlar. Kendilerini devlet gibi görmesinler. Yapabilecekleri var yapamayacakları var” tepkisini gösterdi.

İYİLEŞTİRMEK İÇİN TOPLAYACAĞIZ

Yine çok tartışılan sokak hayvanları teklifiyle ilgili de konuşan Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’ndeki barınağımızı iki katına çıkarıyoruz. Biz hayvanlarınımızı itlaf etmek için değil, iyileştirmek için toplayacağız. Eski yasa şunu söylüyordu: Topla, kısırlaştır sal. Şimdiki yasa da diyor ki: Topla, kısırlaştır, bak, sahiplendir. Beylikdüzü Belediyesi’nin “yuvam olur musun” diye bir sayfası var. Bütün hayvanın fotoğrafları özellikleri var. Ordan hayvanlarımızı sahiplendiriyoruz. Bunun üzerinde daha çok çalışacağız. Barınak sıyımızıda arttırıyoruz. Belediye başkanlarına yeni yasayla ilgili sorumluluk getiriliyor. Biz hayvanlarımıza bakmak için, sahip çıkmak için, onların sağlığını iyileştirmek için toplayacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri