Mehmet Murat Çalık: Yağmurlu havada su vermezler

İYİ Parti İlçe Başkanılığı ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dolayı hizmet alamadıklarını belirterek, “Beylikdüzü'nü duyan Ekrem İmamoğlu'nun evi orası oraya hiçbir şey yapmayın diyor. Yağmurlu havada bir bardak su bile vermezler ben bunu anladım. Maalesef bürokrasinin Beylikdüzü'ne bakış açısı bu” dedi

Beylikdüzü Belediye Başlanı Mehmet Murat Çalık, İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Karapınar'ı makamında ziyaret etti. Partililerin de katıldığı ziyarette konuşan Karapınar, “Mehmet Murat Çalık'ı ağırlamanın mutluluğunu taşıyoruz. Ülke siyaseti olsun, dünya siyaseti olsun her konuda fikir alışverişi yapıyoruz. Beylikdüzü'nde birlikte yaşama kültürü var. Ortaklık var. Bugün de burada İstanbul'un sorunlarından bir nebze arınmış durumdayız. Biliyoruz ki Beylikdüzü daha yaşanabilir bir yer. Ne mutlu ki bize şehir plancısı da bir belediye başkanımız var. Bu yüzden mutluyuz. Başkanımızı Beylikdüzü için bir şans olarak görüyoruz” dedi.


Koltuğa oturamadık

Beylikdüzü'nde her siyasi parti temsilcisiyle bir araya gelevildiklerini belirten Mehmet Murat Çalık ise “Ama bizim için kıymetli olan birlikte yol aldığımız, Millet İttifakı'nın üyeleridir. Onlarla her zaman iştişare içindeyiz. Kendi talihsizliğimi şu olarak görüyorum; bizim hiç deneyimlemediğimiz bir seçim süreci yaşadık. Seçim Beylikdüzü'nde hiç bitmedi. Diğer ilçelerde belediye başkanları seçildikten sonra koltuklarına oturdular ama biz Büyükşehir Belediye Başkanımız yol arkadaşımız ve Beylikdüzü'nün bir evladı olan Ekrem İmamoğlu'nun yanında mücadele verdik. O dönem koltuğa oturup ziyaret kabul edemedik. Bizim başkanımız seçim mücadelesi verirken biz koltuklarda oturup, insanların hayırlı olsun tekliflerini kabul edemezdik. Nitekim zaten randevuda veremedik. Dolayısıyla insanlarda bir kırgınlık oldu” diye konuştu.


 


Ben her şeyi bilemem

Pandemi sürecinde de talihsizlikler yaşadıklarının altını çizen Çalık, “Şimdi görev süremizde pandemiyi de geçirmiş olacağız. Sonuç olarak bu yüzden bir araya çok gelemedik. Buluşmaları hep kısıtlı ortamlarda yaptık. Bu görüşmeyi daha önce de hep temsilciler üzerinden yapalım, kimseyi riske etmeyelim dedik. Ama tabii ki bizimle yol arkadaşlığı yapan, bizim bu sürecimize katkı veren her birey bizim için kıymetlidir. Tabii ki onların hep başımızın üstünde yeri vardır. İsterdim ki daha çok bir arada olsaydık. Bugün de bunu sağladık. İnsanların soruları vardır, merak ettikleri vardır, alanda eksikliklerimiz olabilir, buna ilişkin uyarıları da dinlemek isterim. Sağ olsun Erol Karapınar dersine iyi çalışan bir ilçe başkanımız. Bana da çok yapıcı uyarıları olmuştur. O yüzden kendisine burada da teşekkür etmek isterim. Çünkü insan hep kendi hatalarını göremez, mutlaka bir dostunun onu uyarması gerekir. Biz de bize yapılan uyarılardan, eleştirilerden hep ders çıkarırız. Ben her şeyi bilemem. Her şeyi bilmek mümkün değil. Ki bilmeyin diyorum. Bilmeyen insan özgür olur. Öğrenmeye açık olur. Ama ben biliyorum derseniz size hiç kimse bir şey öğretemez. Dolayısıyla ben 1 ay sonra görevde 3'üncü yılımı dolduracağım ve 3 yıldır öğrenmeye gayret ediyorum. Bu kent için bütün enerjimi harcamaya çalışıyorum. Yaptıklarımız var yapamadıklarımız var. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ama bilinsin zor koşulda bir belediye başkanlığı yapıyorum” açıklamasını yaptı.


Olumsuz bir bakış var

Ülkenin ekonomik bir darboğazdan geçtiğini belirten Çalık, “Bir taraftan Beylikdüzü her yerde duyulmuş. Bazıları imkan olsa B harfini alfabeden çıkarak devamında Beylikdüzü gelir diye korkuyorlar. Çünkü Beylikdüzü'nü duyan Ekrem İmamoğlu'nun evi orası oraya hiçbir şey yapmayın diyor. Yağmurlu havada bir bardak su bile vermezler ben bunu anladım. Maalesef bürokrasinin Beylikdüzü'ne bakış açısı bu” dedi.


Kapıyı kilitlediler

Beylikdüzü'ne yeni bir karakol binası yaptıklarını ifade eden Mehmet Murat Çalık, “Sağ olsun açılışa 2 genel başkanımız da geldi. Bundan da onur duyuyorum. Milletin güzide bir kurumuna da böyle bir tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Devletimize her zaman hizmetten onur duyarım. Ama o binanın açılışına devletin bürokratları gelemiyor. Neden gelemiyor? Korkuyorlar. Hadi gelemiyorsunuz bari arayın, o da yok. Karakolun yanında bir alan var orayı tırampa yapalım dedik. 4 ay beklettiler. 4 ay sonra yapalım mı diye sordular. Yahu ben yapılsın istemişim zaten. Bu şu demek, sen unut o işi. Halbuki orada küçük bir parsel var o yüzden oradan yol alamıyoruz. Ruhsatı vereceksiniz dedim. Kaçakta olsa alacağım dedim. Oradaki eski karakol binasını yıkacağım dedim ki yıkılıyor da zaten. Ben orayı otopark yapacağım dedim. Onlar orada tırampayı aylarca yapmadı biz 10 ayda yeni karakolu yapıp teslim ettik. O gün açılışta birlikte gezdik orayı. Yaşadığım şoku insanlar gördü. Ben rica ettim. Dedim ki 5 üniformalı görevli olsun ki bizim genel başkanlarımız içeri girdiğinde arkadaşlar kolay gelsin desin. Tamam göndereceğiz dediler kapıyı kilitlediler. İl Emniyet Müdürü arıyor buradaki arkadaşı, İl Emniyet Müdür Yardımcısını buraya gönderiyor; “Orası artık kamu binasıdır oraya siyasetçi girmeyecek” diyor. Olaya bak. Bizim yaptığımız binaya bizi sokmayacaklar” tepkisini gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri