Mazlumu duyan yok!

Esenyurt konut mağdurları sesini duyurmak için eylem yaptı. Parasını ödediği halde evine kavuşamadan ölen mağdurlar adına Kur'an okutulan eylemde, adalet istendi. Yetkililere seslerini duyuramadıklarını belirten mağdurlar, 'Milleti mağdur edenlerden hesap sorulsun' yazılı dövüz taşıdı

Esenyurt Konut Mağdurları Komitesi Esenyurt Meydanı'nda ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Parasını ödediği halde evlerine kavuşamadan hayatını kaybeden mağdurlar için Kur'an okutan komite, bir kez daha haklarının iade edilmesi için çağrıda bulundu. Esenyurt Meydanı'nda toplanan yüzlerce konut mağduru, 'Milleti mağdur edenlerden hesap sorulsun', Rüşvet alan da veren de melundur', Rüşvetin faturası yok namussuzu satın alır', 'Mazlumun yanında zalimin karşısında duracağız', 'Esenyurt'taki 10 dolandırıcı aileyi devlet kontrol edemedi' yazılı döviz taşıdı.

Kanunlardan korkmuyorlar
Eylemde basın açıklamasını okuyan konut mağdurlarından İlkay Yüksel, yapılan toplantıların ne devleti ne de siyasi partileri eleştirmek amaçlı olmadığını belirterek, "Bizim toplantılarımız kanunları hiçe sayarak düzenledikleri sözleşmelerle tüketicileri mağdur edenlere karşı örgütlü devlet gücünü harekete geçirmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak niyetiyle yapılan eylemlerdir. Bizi mağdur eden şahıs ve firmaların kanunlardan korkmadıklarını, kanuna aykırı şekilde yaptıkları sözleşmelerden ve sonrasındaki yaptıkları açıklamalardan anlamış olduk. Bugünkü toplantımızda Müslüman Türk toplumunun geleneklerine uygun şekilde bir anma yapmanın uygun olduğunu düşündük" dedi.

Önce dua sonra beddua
İslam dininin kul hakkı konusunda insanları defalarca uyardığını dile getiren Yüksel, "Türketicileri kandıran firmalardan konut almış fakat teslim almaya ömrü yetmemiş, bizim gibi mağdur olumuş yalnız bizim gibi hak arama imkanı kalmamış, bu firma sahipleriyle ahirette hesaplaşmayı bekleyen konut mağdurlarını Kuran- Kerim okuyarak andık. İnsanların alınterini, çoluğunun çocuğunun rızkını alıp, insanlara hileli ittifaklar kurup kandıran, bu kandıranlarla işbirliği içinde olanlara hidayet eyle ya Rabbi. Islahları mümkün değilse kahreyle" açıklamasını yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından meydanı dolduran konut mağdurlarına helva ikramı yapıldı.

Destek için buradayız
Eyleme katılan Tüketici Hakları Merkezi Genel Başkanı Fatih Dinler, her zaman mağdurların yanında olduklarını belirterek, "Sizlerin mağduriyetine destek olmak için buradayız. İnsanlarımızın mağdur olmaması için birçok düzenleme talep ettik. Bu firmalara izin verilmeden önce denetim yapılmalıydı. Fakat ortada bir art niyet var. Bizler düzenli olarak bu konuyu kamuoyunda tutmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Engelli annesi feryat etti
Damga'ya konuşan konut mağdurlarından Memduha Kayacan ise engelli kontenjanından ev almak istediğini belirterek, "8 yıldan beri mağduruz. Nakit olarak 100 bin 800 TL ödedim. 2012 Hazıran'da ödeme yaptık. 2013 yılının eylül ayında teslim edeceklerdi. Şimdi parasını ödediğim  dairemi başkasına satmışlar. Muhatap alacağım kimse yok. Sözleşme yaptığımız kişi tutuklu. Evimize birileri konmuş. Bizden tekrar 26 bin lira istediler" dedi. Bütün birikimlerini bu daireye yatırdıklarını ve yapılan inşaatı her gün takip ettiklerini ifade eden Kayacan, "Sonra mahkemeler başladı ve eylemlere başladık. Engelli bir oğlum var. Oğlum kalp hasatası. Ben bu çocuğumun kumbarasını bozdurarak ödeme yaptım. Harçlıklarını harcadım. Bunun parasını yediler" açıklamasını yaptı. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (43)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Manşet Haber Haberleri